Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Halloween tök csináld magad

Halloween közeledtével ma már nálunk is egyre több család készít töklámpást. Ezek a bizarr világító fejek mindenütt ott világítanak.
Tetszik? Oszd meg!

Minden évben Halloween közeledtével elkészítjük a saját ijesztő fejű töklámpásunkat, amiben aztán minden este meggyújtjuk a gyertyát.

Az idei töklámpás elkészítését lépésről lépésre mutatom be nektek:

mi kell a töklámpáshoz

Mi kell hozzá?

1 - 1 db tök

2 - Kanál a tök belsejének kivájásához

3 - Filc, vagy toll a minta felrajzolásához

4 - Hosszú vastag zsákvarrótű, vagy hústű a kivágandó részek kijelöléséhez

5 - Kés a kijelölt részek kivágásához

6 - Gyertya

7 - Papír, a minta tervezéséhez

1. lépés

Sárga dísztök

A tök felvágása

Miután minden összekészítettünk a töklámpás elkészítéséhez,  rajzoljuk meg a töklámpás tetejét, majd a vonal mentén vágjuk ki a kalapot. Ügyeljünk arra, hogy ferdén tartsuk a kést, mert így majd könnyedén vissza tudjuk helyezni a sapkát, és nem esik bele a tökbe, mikor néhány nap múlva már kicsit összeesik.

2. lépés

Tökmag kiszedés

A tök belseje

A kanál segítségével vájjuk ki a tököt úgy, hogy a belseje teljesen tiszta legyen. Ez azt jelenti, hogy a magokat, és a magok körüli lazább, rostos rész is leszedjük úgy, hogy végül csak a kemény hús marad.

3. lépés

halloween pofa

halloween tök arc

Rajzoljuk fel a filccel, vagy tollal a tökre a szem, száj, orr vonalát. Nálunk a kislányom tervezi meg előzőleg papíron, hogy idén milyen szeme, szája, orra legyen a töklámpásnak.

4. lépés

A tök szeme

Hústűvel kilyukasztani

Tartsd egyenesen

A teljes kép

A felrajzolt vonalak mentén böködjük végig a tök falát úgy, hogy a tűt tartsuk mindig egyenesen, és minden szúrásnál bökjük át a teljes tökfalat. Minél sűrűbben szúrjuk át a tököt a vonalak mentén, annál könnyebb lesz kiszedni az eltávolítandó részeket, és persze így aprólékosabb mintákat is készíthetnek az ügyesebben.

5. lépés

Finom mozdulatok

Óvatosan szedd ki

Kis késsel óvatosan mentünk végig a körbeböködött mintákon, aztán nyúljunk bele a tökbe, és óvatosan nyomjuk ki a kivágott részeket.

6. lépés

töklámpás darabok

mécsestartó

Miután minden darabot kiszedegettünk, már csak a gyertyát kell elhelyeznünk a tök belsejében, és már készen is van a lámpásunk.

7. lépés

tök a padlás létrán

világító fej

Most már vigyoroghat nekünk esténként a töklámpásunk a saját, és a gyerekeink örömére. Mi ezt mindig együtt készítjük el. Mindenkinek van feladata. A kislányom tervez, én kivájom a tököt, aztán apa, anya, gyerek, mindenki körbejuggat, és kiszed egy egy darabot a lámpásból. Idén a lányomé volt az orr, apáé a száj, nekem pedig a szeme jutott :)))

Tetszik? Oszd meg!

Halloween

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Halloween

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Halloween a sok más mellett a gyerekek számára még az édességről szól, és a vidám, mégis ijesztő jelmezekről.
Halloween alkalmával a mindennapi dolgokból is alkothatunk kis förmedvényeket, mert akkor az is vidám, és vicces, meg persze lehet kicsit ijesztő is.
Ha az ajándékozás Halloween környékén esedékes, akkor bátran készíts alkalmi dekorációt az ünnepelt meglepésére.
Az apró meglepetések nem kell, hogy ünnepekhez kötődjenek. Mindenki szereti, ha megajándékozzák, csak úgy.
Lepd meg Halloween alkalmával munkatársaidat, barátaidat bogarakból, pókokból készített fejdísszel, koronával.
Lepd meg a barátaidat, munkatársaidat halloween alkalmával egy apró kis ajándékkal. Készíts nekik nyalka pókot!
Ha kedveled a halloween rémes jelmezeit, kellékeit, és szereted megünnepelni az évnek ezt a napját, akkor lepd meg barátaidat szellem kézzel.
Készíts mini tök lámpásokat halloweenre. Ezeket aztán elajándékozhatod, vagy dekorálhatsz velük a halloween partyn.
A halloween tök ma már sok helyen elengedhetetlen kelléke a közeledő ünnepnek. Ezt még ott is sok helyen elkészítik, ahol nem tartanak buli.