Halloween

100+ elem - Halloween dekorációs és ajándék ötletek. Halloween tök! Otthon elkészíthető és interneten megrendelhető ajándék ötletek Halloween-re!

Tetszik? Oszd meg!

A mai halloween több ősi kultúra hagyományainak, ünnepeinek összemosódása. Kultúrális, és főként vallási egyveleg, ami olyan jól jellemzi napjainkat. Egy kicsit ... tovább

... megtalálunk az ősi kelta boszorkányokat, kísérteteket és egyéb szellemeket ünneplő hagyományokból. Egy kicsit felfedezhetünk benne a római Pomona, a gyümölcsfák és kertek istennőjének ünnepéből, és a holtak tiszteletének szánt nap hagyományaiból, ami a római vallásban olyan ünnep volt, amelynek során az ókori rómaiak ördögűzési rítusokat hajtottak végre, hogy kiűzzék a halottak rosszakaratú és félelmetes szellemeit a házaikból. Ehhez kapcsolódik még a katolikus keresztények Mindenszentek napját, és az eredetileg a protestánsok által ünnepelt Halottak napja.

Ahogy terjedt a kereszténység, ahelyett, hogy betiltották, megtiltották volna a pogány ünnepeket, inkább az ókerkeresztény szokásokat formálták kicsit a pogány ünnepekhez. Így a egykori kelta halottkultuszhoz kapcsolódó téli napéjegyenloség időpontjában megtartott pogány ünnep a keresztény mindenszentek ünnepe lett és november 1-re helyezte át, és előző este, azaz október 31. éjszakája a mindenszentek éjszakája lett.

Az mindegyik kultúrára igaz, hogy úgy hiszik, hitték, hogy a holtak, és az élők világa valamiképpen közelebb erül ezen az éjszakán, és napon. Ehhez kapcsolódtak azok a rituálék, áldozatok, amelyek az évszázadok alatt jelmezes felvonulássá, gyertyagyújtássá alakultak, az emlékezés idejévé váltak.

A Halloween mára az egész világon így a gyerekek ünnepe is lett. Az előestéjén bulikat rendeznek mindenfelé, és sokan jelmezbe öltözve régi, babonás szokások felelevenítésével, társasjátékokkal múlatják az időt.

A halloween elsődleges jelképévé vált a töklámpás, mely eredete egy ír legenda, amelyet százféleképpen mesélnek. A lényege azomban az, hogy egy Jack nevű, életében részeges ember valamilyen módon találkozott az ördöggel, aki halála után nem engedte őt be a pokolba, viszont földi élete miatt a mennyben sem volt helye. Az ördög megszánta a bolyongó lelket, és egy izzó széndarabot adott Jacknek a pokol tüzéből, amit ő egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Az eredeti marharépát azóta felváltotta a jóval látványosabb tök, amelynek faragása mára már családok, és gyerekek milliárdjait, és művészek tömegeit ihlette meg.

Ajándék ötleteink

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

Halloween a sok más mellett a gyerekek számára még az édességről szól, és a vidám, mégis ijesztő jelmezekről.
Halloween alkalmával a mindennapi dolgokból is alkothatunk kis förmedvényeket, mert akkor az is vidám, és vicces, meg persze lehet kicsit ijesztő is.
Ha az ajándékozás Halloween környékén esedékes, akkor bátran készíts alkalmi dekorációt az ünnepelt meglepésére.
Az apró meglepetések nem kell, hogy ünnepekhez kötődjenek. Mindenki szereti, ha megajándékozzák, csak úgy.
Lepd meg Halloween alkalmával munkatársaidat, barátaidat bogarakból, pókokból készített fejdísszel, koronával.
Lepd meg a barátaidat, munkatársaidat halloween alkalmával egy apró kis ajándékkal. Készíts nekik nyalka pókot!
Ha kedveled a halloween rémes jelmezeit, kellékeit, és szereted megünnepelni az évnek ezt a napját, akkor lepd meg barátaidat szellem kézzel.
Készíts mini tök lámpásokat halloweenre. Ezeket aztán elajándékozhatod, vagy dekorálhatsz velük a halloween partyn.
A halloween tök ma már sok helyen elengedhetetlen kelléke a közeledő ünnepnek. Ezt még ott is sok helyen elkészítik, ahol nem tartanak buli.
Készíts halloweenre saját dekorációt az otthonodba, vagy a partyra, és lepd meg barátaidat is egy egy darabbal.
Nagyon jó sütidekoráló ötlet ez a boszorkánysüveg az őszi partikra, halloween bulikra. Egyszerű, mégis látványos.
Halloween alkalmából még azok is barátságosabban bánnak a pókokkal, pókhálókkal, akik amúgy irtóznak tőlük. Mármint nem az igaziakkal :
A virágcserép színe amúgy is narancsos, így tökéletes alkalmas a halloween tök imitálására. Ha pedig így van, akkor használjuk bátran.
Ezek a cicák egyszerűen tüneményesek, és tényleg nem nehéz elkészíteni őket. Ráadásul szerintem édes ajándék virágcsokor helyett.
Ezek a fakanál szörnyecskék aranyos, és vidám dekorációs elemek lehetnek halloween alkalmából, de bábjátékhoz is használhatják a gyerekek.
A tojásfestés nem csak húsvétkor vidám szórakozás. Most már halloween idején is előveheted a festékeket.
Lufira dolgozott anyagokkal az év minden szakaszában készíthetsz évszaknak megfelelő díszítést, ajándékot. Ezt nézd:
Nos, az őszi halloween tökök elkészítésének csak a fantázia szabhat határt. Bár, mióta van internet, azóta az sem, hiszen az ötletek ezrével fellelhetők a hálón.
Meghívtak egy őszi partyra, és nem tudod, mit vigyél ajándékba? Van egy ötletem. Ha szeretsz magad készíteni ajándékot, akkor nézd meg ezt.
Az ősszel szülinapjukat, névnapjukat, évfordulóikat ünneplőknek ajándékozzunk termésekből, őszi gyűjtésekből készült ajándékokat. Ezek halloween partikra is kiváló.
Igazi őszi dekoráció, és ajándék ötlet. Sütőtökből készült váza. Szuper. Nekem nagyon tetszik. Díszítheti a lakást egész ősszel, és kiváló névnapi ajándék.
Készíts soha el nem száradó, mindig szép dísztököket különböző szövetanyagokból. Ezek kiváló ajándékok az őszi ünnepelteknek, vagy halloweenre.
Ajándékozz halloweenre nyalókát szellem jelmezbe öltöztetve. Ennél egyszerűbb ajándékot el sem lehet képzelni.
Mondhatni, minden helyettesíthető. Nos, most már a halloween tök is, halloween naranccsal. Próbáld ki. Készíts halloween meglepetést narancsból.
Ha halloween partyra készülsz, vagy magad tervezel partyt, akkor érdemes megnézned ezt a bejegyzést.
Ajándékozz édes kis pókot süthető gyurmából. Nem mindenki szereti az ijesztő figurákat, de ha kedves arcot adnak neki, akkor az érzékenyebb lelkűek is jól szórakoznak.
Nem csak a gyerekek, a felnőttek is szeretnek apró meglepetéseket készíteni. Kiváló alkalom erre a Halloween. Készíts kis denevéreket, szellemeket meglepetésként.
Apró ajándékötletekkel megszínezhetünk bármilyen napot az évben. Még ha nálunk nem is akkora ünnep a Halloween, azért mindenki örül, ha kap egy jelképes kis ajándékot.
Halloween partira készültök, és nem tudod, milyen jelmezt készíts, vagy a gyereknek szeretnél jelmezt? Lepd meg a párodat, vagy a gyereket egy denevérszárnnyal.
A szalvéta technika zseniális. Azok is gyönyörű dolgokat készíthetnek, akik nem tudnak művészi szinten festeni, rajzolni. Ajándékozz szalvéta technikával készült ajándékokat.
Szórakoztató, érdekes, izgalmas, és kiváló apró ajándékötlet ősszel, halloween felé közeledve ez a csillárra akasztható kis pókfészek.
Ajándékozz fekete macska dekorációt tökből. Lepd meg a barátodat, barátnődet egy igazán érdekes, és eredeti halloween dekorációval.
Ajándékozd meg ismerőseidet, barátaidat halloween-re egy kísérteties hangulatot keltő halloween árnyjátékkal.
Az őszi dekoráció, és a halloween díszítőelemek egyik fő eleme a tök. Ezerféleképpen meg lehet formázni, díszíteni. Lehet ajándékozni, vagy az otthonodat dekorálni.
Halloween közeledtével ma már nálunk is egyre több család készít töklámpást. Ezek a bizarr világító fejek mindenütt ott világítanak.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!