Tevékenység üveg

Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Tetszik? Oszd meg!

tevékenység üveg ajándékba

Az iskolai szünet kezdetén lepjük meg gyermekünket egy játékos, vidám színekből összeállított tevékenység üveggel. Mi is ez a játék? Talán nem is jó szó erre a játék, de ha megfelelően tálaljuk, mégis az válik belőle. Mert a gyerek soha nem tudhatja, hogy aznap éppen milyen kis teljesítendő feladat vár rá.

A tevékenység üvegben sok sok apró feladat van, amelyet unatkozó pillanataiban elő vehet a gyerek. De minden nap csak egy lapocskát húzhat ki, és nem válogathat. Ami a lapon van, azt meg kell csinálnia. Mint egy “Mered, vagy nem mered” játék. Lehet akár variálni is. Ha nem teszi meg a feladatocskát, jöhet a plusz oldalak olvasása, fekvőtámasz, plusz körök a medencében, stb :)

nyári feladat lista ajándékba

De a játék lényege az, hogy lehetőséget nyújtsunk a gyereknek feltalálni magát. Mert akárhogy is, mindig vannak a gyerekek életében unatkozó időszakon. Bár ez nem baj, mert ha eleget unatkozik, persze kütyük nélkül, akkor előbb utóbb maga találja ki, mivel is köthetné le magát. És így az unatkozás valójában nem is a hiábavaló “tevékenységek” sorát bővíti, hanem mintegy kreatív elem épülhet be a gyerek életébe.


Néhány ötlet a cselekvés lapocskákra:
Készíts sütit
Olvass el egy cikket
Menj el könyvtárba
Fuss egy kört a ház körül
Pakolj el a szobádba
Hívd fel nagyanyádat
Fess köveket
Játssz a Legoval
Számold össze, hány virága van a muskátliknak
Hajtogass papír csákót
Varrj fel két gombot
Számold össze, hány sarok van a lakásban
Válogasd szét a zoknis fiókot
Írj egy mesét
Készíts videot a fűnyírás rejtelmeiről
Nyírd le a füvet
Teregess ki
Tanítsd meg a kutyát a WC-be pisilésre
Rajzolj egy karikatúrát
Ültess egy virágot
Számold meg, hány csontja van egy embernek
Falj fel egy táblacsokit

És még sorolhatnám. Rengeteg rengeteg feladatocskát lehet írni. Fontos, hogy a komoly feladatok közé vegyüljenek vicces, vidám tevékenységek. Így ösztönözzük a csemetét arra, hogy tényleg elvégezze az aznapi találatot, és élvezze a játékot.

Jó munkát, vidám írogatást!
Tetszik? Oszd meg!

Gyereknap

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Gyereknap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.