Pompom madár táskadísz

A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Tetszik? Oszd meg!

pompom madár

A képen látható színes kismadár pompomokat ITT találtam, és annyira tetszettek, hogy úgy gondoltam, mindenképpen ajánlom az elkészítését Neked is.

Az alábbi képsoron végig követheted, miként kell feltekerned a fonalat ahhoz, hogy a madárka szemét magából a fonalból tudd elkészíteni.

sínes pompom készítés

Ne ijesszen meg az, hogy a képen külön a pompom készítéshez vásárolható műanyag formázóra tekerik fel a fonalat. Hiszen a klasszikus karton darab is éppen így használható.

A lényege az, hogy a szemek, szembogarak kialakításához a megfelelő sorrendben kell feltekerned a fonalakat, és most nem teljes körben, csak a kartondarab felére.

Először a fekete szembogarakat alkotó fonalból tekersz két kis kupacot, majd ezeket körbe fehérrel, és végül a színes fonalat úgy, hogy a szemek közé is jusson belőle.

A kezdő, és a vég szálat hagyd hosszabbra, mert erre szükséged lesz a lábak kialakításához.

Mikor elkészült a gombóc, vágd szép, szabályosra ollóval a fonal darabokat, vigyázva a két hosszú szálra.

Ezekre fűzz színes gyöngyöket, a végére pedig a lábfejhez használj laposabb, nagyobb gyöngyöt, vagy gombokat.

Végül egy kis íves oldalú háromszöget vágj ki filc anyagból, és ragasztóval rögzítsd a szemek alá.

Fonalból, vagy szalagból köss akasztót a madárkára.


Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Gyereknap

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Gyereknap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.