Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Madáretető készítés

Készíts gyermekeddel madáretetőt. Ez a madáretető lehet egy helyes kis szobadísz, de készíthettek kültérit is.
Tetszik? Oszd meg!

Madáretető szobadísz

Sokféleképpen készíthetsz madáretetőt, és a legkülönbözőbb anyagokat használhatód hozzá. Arra ügyelj, hogy ha kültérre készíted, mindenképpen víz, és fagyálló legyen.

Mutatok két sablont, amellyel neki tudsz állni egy egyszerű házacska elkészítéséhez:

Madáretető sablon

Nekem ez a kedvencem, mert nagyon tetszenek ezek a döntött falú házikók. Megmutatom hogy készül belőle szövettel bevont szoba dekoráció:

Először nyomtasd ki tetszőleges méretben a sablont, aztán a segítségével készítsd el kartonból az alaprajzot.  

Madáretető szobadísz készítés

Madáretető szobadísz ajándékba

Ezután terítsd ki a szövetet, amivel a kartont borítani fogod, és rajzold körül a kartont. Úgy vágd ki a szövet borítást, hogy hagyj egy két cm-t rá, mert ezek mentén fogod összeragasztani a házikót.

Madáretető ajándék

Ragaszd fel a szövetet a házikó alap teljes felületére, és hagyd megszáradni.

ajándék Madáretető

Ha megszáradt a ragasztó, hajtsd fel a falakat, és ragaszd össze az anyagot az élek mentén. 

Madáretető otthon

színes madáretető

A tetőt is készítsd el ugyanúgy, mint a falakat.

Madáretető készítése

Ez itt a házikó bejáratát jelző kis filc darab.

Madáretető forma

Végül ragaszd fel a tetőt a házikóra.

ajándékozz madáretetőt

Ezek után úgy díszíted, ahogy szeretnéd. Ragaszthatsz rá kis figurákat, virágokat, gombot. Kidíszítheted a tetejét a gyerekszobában talált apróságokkal, stb. Ha hurkapálca darabot rögzítesz a házra, akkor azt szúrd át az egészen, hogy a hátsó fal is tartsa. Így akasztgathatsz rá apróságokat, kulcsot, nyakláncot, stb.

Lehet belőle egyszerű dekoráció, vagy malacpersely, esetleg kulcstartó.

Ha a házikót fából, vagy műanyag lapokból vágod ki, akkor készíthetsz belőle kültéri madárházikót is.

scrapbook madáretető

színes Madáretető szobadísz

Ezt a madár házikót mesekönyv lapjaival fedték be, majd a borítót széthajtva, ráragasztották a tetejére. Nagyon édes.

mesekönyv Madáretető

Ez a sablon egyenes falú házikó elkészítéséhez jó:

Madáretető sablon

Madáretető

Használhatsz mindenféle más anyagot is a madáretető elkészítéséhet.

Például egy rég nem használt, kiszáradt dísztököt, vagy kókuszdiót:

dísztök Madáretető

kókuszdió Madáretető

Készítheted fadarabokból, fakéregből, ágakból:

fakéreg Madáretető

Madáretető ágakból

Nagyon édes kis madárlak készíthető két régi kosárból. Levágod a füleket, egymásra fordítod a kosarakat, dróttal összeerősíted, kivágod a bejáratot, és a tetőt mindenféle természetes anyaggal díszíted.  Mohával, toboz levélkékkel, náddal, fűvel.

Madáretető kosárból

Madáretető nádból

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Gyereknap

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Gyereknap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.