Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Kézműves száraztészta

A gyerekek többsége szereti a kézműves tevékenységek bármelyikét. Ajándékozhatunk nekik sokféle apróságot, amiből saját fantáziájuk szerint alkothatnak.
Tetszik? Oszd meg!

A száraztészta nagyon jó alapanyag az alkotáshoz. Bármi elkészíthető belőle, és ha megfelelően színezzük, akkor színes, vidám játék lesz. Az alapanyagok elkészítésén túl a legnagyobb boldogság egy kisgyerek számára, ha anya, apa odaül mellé, és együtt tesznek vesznek.

Készíthetünk ajándék csomagot a kis lurkónak, amelyben megtalálja a tészta tesz vesz minden szükséges eszközét. Tehetünk a csomagba ragasztót, színes papírt, hurkapálcát, fonalat, bőr zsinórt, stb, és persze a száraztésztákat. Minél többféle, annál érdekesebb dolgokat hozhatunk létre belőle.

száraztészta ajándék gyerekeknek

Találtam a neten egy nagyon egyszerű színezési módszert leírom nektek:

Keverjünk össze kb 1 dl alkoholt és 15-20 csepp ételfestéket. Keverjünk el benne 2-3 csésze tésztát. Hagyjuk állni a tésztát kb 3 órán keresztül az alkohaolban. Néha keverjük meg, hogy mindenhol egyenletesen érje a tésztát a színező anyag. Ezután szűrjük le a tésztát, tegyük egy tepsire száradni. Néha keverjük meg a tésztát, hogy minden oldalról száradhasson. Mivel az alkohol gyorsan elpárolog, nem tart sokáig, hogy megszáradjon.

Mutatok pár ötletet, amelyekből ki lehet indulni:

Ceruzatartó díszítés. Ehhez szükségünk lesz egy papírdobozra, vagy kiürült konzervdobozra, és festékre. Konzervdobozból csak olyat használjunk, ami nem sérti fel a kezünket.

kézműves ajándék gyerekeknek

ajándék gyerekeknek

Függők, ékszerek, apró díszek.

ajándék száraztésztából gyerekeknek

ajándék készítés gyerekeknek

gyerek kézművesség

ajándék otthon

Terepasztal, járművek.

kézműves ajándékok

Képek díszítése, vagy kép tésztából.

ötletek gyerekeknek

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Gyereknap

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Gyereknap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.