Forma nyomda nem csak gyerekeknek

A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Tetszik? Oszd meg!

nyomda készítés

Nyomda készletet nem csak vásárolni tudsz. Elkészítheted azt te magad is. Az egyik legegyszerűbb módja, ha például parafadugóra, vagy egy vastagabb ág darabra, esetleg fa építő kocka darabokra ragasztópisztollyal mindenféle érdekes, szép mintájú gombokat, brossokat ragasztasz. Ezekkel a nyomdázó formákkal aztán készíthet a gyerek sormintákat, vagy akár süthető gyurmába, sógyurmába, agyagba nyomhat mintákat vele. Sokoldalú játék ez, ami akár együtt is elkészíthettek, aztán együtt játszhattok, alkothattok vele.

pecsét készítés

A nyomda készletet addig bővíthetitek, amíg csak akadnak újabb érdekes apró elemek, amelyekből folyamatosan frissíthetitek a forma készletet. Rajzolhattok, festhettek, ékszereket, medálokat, képeket készíthettek a saját készletetek segítségével. Ezeket a nyomda szetteket nem tudja kinőni a gyerkőc, mert ahogy növekszik, egyre több alkotáshoz felhasználhatja őket. Próbáld ki. Ajándékozz izgalmas, saját készítésű nyomdakészletet.


Jó munkát, vidám közös játékot, alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Gyereknap

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Gyereknap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.