Festett játék kövek gyerekeknek

A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
Tetszik? Oszd meg!

közlekedési tábla kövek

Készítsünk együtt a gyermekkel ajándékot számára. Így maga az együtt töltött minőségi idő is élmény lesz a kicsi számára, a megalkotott játék pedig különös értéket fog képviselni a sok másik játék között.

A kőfestést megelőzi a megfelelő darabok összegyűjtése. Már ez is szórakoztató elfoglaltság mind a gyerek, mind a szülő, nagyszülő számára.

A festést még mindig megelőzi a tervezés. Mi készül majd a sok sok összegyűjtött, formás, színes kődarabból?

mesélő kövek

Mert lehetnek ezek a kövek mesélő kövek, de lehetnek például közlekedési táblák, járművek. Persze ezer más lehetőség is van, de most erről a kettőről beszéljünk.

A közlekedési táblák, járművek elkészítése igazán jó oktató játék, amivel felkészítjük a gyereket a biciklivel, és a későbbi a kismotorral, autóval való közlekedésre. Nem árt az sem, ha maga a gyalogos is ismeri a táblák, jelzések jelentését. Minél hamarabb rögzülnek ezek az információk, annál könnyebb később a tájékozódás. Ehhez a játékhoz még játék táblát is festhetünk, rajzolhatunk, és később újabb darabokkal egészíthetjük ki a gyűjteményt.

A mese kövek a fantáziát fejlesztik, a közös mesélés élményét adják a gyermeknek. Az alkotás öröme kiegészül a saját maga által írt történetek felett érzett örömmel. Kreatív, alkotó játék ez is. És mint a közlekedési játék elkészítése során, itt is alkothatunk mese színtereket kartonlapra festékkel, filccel, zsírkrétával.

Próbáljátok ki, mert ezeket a játékokat az egész család élvezni fogja


Jó munkát, vidám közös játékot!
Tetszik? Oszd meg!

Gyereknap

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Gyereknap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.