Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Csocsó játék kartondobozból

A csocsó játékot sokan szeretik. Még azok a gyerekek, felnőttek is, akik a fociért esetleg nincsenek oda. Készíts a gyerekeknek csocsó asztalt kartondobozból.
Tetszik? Oszd meg!

csocsó készítés

A neten nagyon jó ötletek vannak kartondobozból készült csocsó asztalok elkészítéséhez. Az egyszerűbb változatok pici kartondobozból készülnek, kevesebb figurával. Apró gyerekeknek ez a méret megfelel. Nagyobbacskáknak már készíthetünk nagyobb felületű, jobban kidolgozott pályát, és babákat.

A kartondoboz legyen erős, stabil. Ez a legfontosabb darabja a játéknak. A gyümölcs tároló dobozok, dobozos üdítő gyűjtő kartonok például kiválóan megfelelnek. Minden boltban vannak ilyen göngyölegek, amelyekkel a dolgozóknak meg kell küzdeni, széttépni, préselni, ki hogy oldja meg, így ha elkéred a kiürült darabokat, biztosan szívesen odaadják.

Fesd ki a dobozt úgy, hogy az leginkább hasonlítson a futballpályákra. Érdemes a pályavonalakat is megfesteni. Használj akril festéket.

A festék száradása előtt, vagy akár utána mérd ki pontosan a rudak, pálcikák helyét, és bökd ki a lyukakat. Ugyanekkor vágd ki a kapuk helyét is.

A rudak, pálcikák legyenek fából, vagy tömör műanyagból. A vastag hurkapálcák, virág támaszok megfelelnek a célnak.

A babákat elkészítheted például fa csipeszből. ez a legegyszerűbb, mert ha elég vastag a pálca, akkor a csipesz babákat csak rá kell csippenteni a megfelelő helyre. Ráadásul a gyerek később olyan színűre festheti őket, amelyek leginkább hasonlítanak a kedvenc foci csapata mezére.

Lehetnek a bábuk műanyag kupakokból, vagy erős kartonból is.

A kapukra ragassz körbe hálót, hogy még jobban hasonlítson a játék egy igazi futball pályához.

Focilabdának használj pingpong labdát, vagy könnyű műanyag labdát.

Itt vannak még képek, amelyek ötleteket adnak a megvalósításhoz.

Fontos: Mielőtt kiméred a rudal helyét, mérd a pálya oldalfalához a játékosokat alkotó csipeszt, kupakot, vagy karton figurát. Győződj meg róla, hogy nem fogják elérni a bábuk a doboz alját a játék, a pörgetés közben.

csocsó kartondobozból

csocsó ajándékba

csocsó készítés ajándékba

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Gyereknap

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Gyereknap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.