Gyereknapi, gyermeknapi ajándékok

Bár a Gyermeknapot 1920-ban Törökországban ünnepelték először, és aztán rövid időn belül ünneppé vált ez a nap világszerte, a gyermekek léte, a jövőnk záloga, ezért az ünneplésük 1000 éves múltra kellene, hogy visszatekintsen!

Tetszik? Oszd meg!

Ma már a legtöbb országban olyan figyelmet, és szeretetet kapnak, amely megillet minden kis jövevényt, aki nem kérte, hanem kapta ezt ... tovább

... a jelenlétet a világban. És ahhoz, hogy értékes, és jó ember legyen, nekünk felnőtteknek kötelességünk muníciót biztosítani. Ha nem tesszük a világért sem teszünk semmit.

Gyermekszív dobban, benne a szeretet, vigyázzátok, őrizzétek féltve a gyermeket! Ne hallgass a kétkedők népes táborára, hozzátok a gyermeket e fényes napvilágra!

Ha nehéz sors, akadályok, küzdelmek vannak,
Ők életünket gazdagítva, boldogságot hoznak.

Születendő gyermek jelent Életszeretetet,
boldogságra gyújt minden befogadó szívet.

Arcának hamvas bársonya, önfeledt kacaja,
szívünknek éltető világa, a lelkünket táplálja.

Gyermekeink születése Hazának szeretete,
jövőnk példaképe, s a Népnek büszkesége!

/Farkas Anna - Gyermeknap/


Itthon 1931 óta ünnepeljük a Gyermeknapot, minden évben, május utolsó vasárnapján. Csakúgy, mint más országokban, nálunk is rengeteg program, esemény várja az aprónépet ezen a napon. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről.

De ne feledjük, hogy a dolgunk nem ér véget ezen a napon. A gyerekek a játékon keresztül tanulnak meg szinte mindent, amire a felnőtté váláshoz szükségük van. Töltsünk velük minél több időt, játsszunk, olvassunk nekik. Igyekszem olyan érdekes, és alkotó játékokat összegyűjteni, ami a szülőnek, gyermeknek egyaránt vidám, kellemes együtt töltött időt jelenthet.

Ajándék ötleteink

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
Készíts Gyereknapra kis indián talizmánt a srácoknak. A talizmán lehet táska dísz, vagy éppen kulcstartó. Ki miként szeretné használni.
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.
Készíts a gyereknek egy egész állatkertet papír gurigákból. Ezekkel a színes figurákkal eljátszhatja kedvenc meséit, történeteit.
Sok apróság szereti a pici játékokat, amelyeket zsebre tud rakni, aztán hurcolhatja magával, akárhova megy. Készíts neki magad hordozható zsebjátékot.
Készíts színes fali tárolót régi CD, DVD lemezek segítségével a gyerekszobába. Ezt a rendezőt aztán használhatja az apróság játékok, egyebek tárolására.
A gyerekek nagyon szeretnek zajongani. Ha pedig erre megfelelő eszközük van, akkor több okból jó játék ez.
Jó ötlet, ha a gyerek tele van vidám kis könyvjelzőkkel, mert minden könyvhöz szükség lehet egyre, akár tankönyv, akár saját olvasmány.
A csocsó játékot sokan szeretik. Még azok a gyerekek, felnőttek is, akik a fociért esetleg nincsenek oda. Készíts a gyerekeknek csocsó asztalt kartondobozból.
Ajándékozd meg a gyereket egy saját készítésű, színes, és vidám hintával, ami csak az övé, az ő kedvenc színeivel díszített, mintázott.
Tavasszal, nyáron újra előkerülnek a kis tündérházak, kerti apróságok, amivel eljátszhatnak a gyerekek a szabadban. Készíts kis kalitkát a gyűjteményhez.
Sok kisgyerek szereti az apró játékokat, amiket a zsebébe tud rejteni, vagy a gyerekszobában játszhat velük, esetleg ékszerként is hordhatja.
Sok kisgyerek, fiúk, lányok egyaránt szeretik a lego-t. Akik pedig nagyon kedvelik ezt a játékot, szívesen látnak a szobájukban e kedvenceikre emlékeztető egyéb tárgyakat is.
Készíts a gyereknek festett szörnyecske köveket, amelyeket aztán felhasználhat sok sok játékokhoz.
Ezt az ajándékot Te magad is elkészítheted gyermekednek, vagy együtt is kitalálhatjátok, milyen óra legyen a szobája falán.
Ha nálatok is dúl az Angry birds őrület, és van otthon jó adag lego, akkor ez a bejegyzés neked is szól. Hogyan készítsünk Angry birds-öt?
Az ajándékozás egy formája lehet az is, ha összeszeded mindazt, ami a kiválasztott dolog elkészítéséhez szükséges, és kis csomagban átadod, esetleg együtt el is készítitek.
Ajándékozz halloweenre nyalókát szellem jelmezbe öltöztetve. Ennél egyszerűbb ajándékot el sem lehet képzelni.
Nem csak a gyerekek, a felnőttek is szeretnek apró meglepetéseket készíteni. Kiváló alkalom erre a Halloween. Készíts kis denevéreket, szellemeket meglepetésként.
Apró ajándékötletekkel megszínezhetünk bármilyen napot az évben. Még ha nálunk nem is akkora ünnep a Halloween, azért mindenki örül, ha kap egy jelképes kis ajándékot.
Készíts apró kísérő ajándékot a szülinaposnak. Használj hozzá csipeszt és néhány szem cukorkát, csokit.
A blogban bemutatott képsor segít abban, hogy kerti szék készletet készíts a babaházba. Lépésről lépésre láthatod, hogy készül.
Miből készíthetünk egyszerűen drót székeket. A válasz meglepő, de szerintem szuper. Pezsgős dugót lefogó drót kupakból.
A gyerekek többsége nagyon szeret szívószállal inni. Ha a szívószál díszes, vidám, akkor még jobban kedvelik.
Készíts gyermekeddel madáretetőt. Ez a madáretető lehet egy helyes kis szobadísz, de készíthettek kültérit is.
Ajándékozz gyermekednek Lego ékszereket. A Lego évtizedek óta apáról fiúra, most már kislányra is szálló építő, alkotó játék.
Hihetetlen, mi mindenre jó egy egyszerű ruhacsipesz. Többek között egy rakás állatfigurát, egyebeket készíthetsz belőle.
A gyerekek nagyon szeretnek játszani az anyagokkal. Élvezettel nézik, amint átalakul, formálódik a megolvasztott gyöngy, az elfolyó festék.
Készítsünk a gyereknek édes kis asztali rendezőket. Például ceruzatartót, dobozkákat. A sok sok apróságnak kellenek a vidám tartókák.
A gyerekek többsége szereti a kézműves tevékenységek bármelyikét. Ajándékozhatunk nekik sokféle apróságot, amiből saját fantáziájuk szerint alkothatnak.
A gyurma az egyik legjobb ajándék a gyerekeknek, akár fiú, akár lány. Formálhatja, alakíthatja, gyűrheti, gyúrhatja. Készíts neki ajándékba saját gyurmát otthon.
Készíts a gyermekednek ajándékcsomagot, amelyben a saját tündér kertje megépítéséhez gyűjtesz össze apróságokat.
Készíts gyermekeddel saját maszkot farsangra. Minél színesebb, annál jobb. Használj fóliát, és akkor nem megy tönkre olyan hamar.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!