Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Tollas, csipke, moha álarc

A farsangi jelmez, maszk készítés lehetőséget ad arra, hogy kiéld a kreativitásodat. Ezeket nem lehet elrontani, mert úgysem tudja senki, milyenre akartad.
Tetszik? Oszd meg!

tollas maszk

A maszk alapot is elkészítheted magad. Nézd meg ezt a bejegyzést. Ha nem szeretnél ezzel foglalkozni, mert a díszítés jobban leköt, akkor vegyél egy papírmasé, vagy műanyag alapot, és dolgozz azzal.

A maszkot fesd be gyöngyházfényű, vagy matt akril festékkel a kívánt színre. Ha csillámporral szeretnéd díszíteni, akkor ragasztóval rajzold meg a minta fonalait (ezt sablonnal is megteheted. A csipke sablont ráteszed a maszkra, és ragasztóval bekened a felületét, majd a sablont leveszed), a csillámport rászórod a maszkra, hagyod, hogy megszáradjon a ragasztó, majd az erkélyen, teraszon, vagy a fürdőszobában finom kis ecsettel lesöpröd a felesleges csillámport a maszkról. Ha tollakkal díszíted a maszkot, akkor azokat egyenként ragaszd fel.

maszk díszítés

Díszítheted egy régi csipke darabbal is a maszkodat. Ez textil ragasztóval rögzítsd a teljes felületen. A túllógó részeket is kend be ragasztóval, mert így száradás után szépen áll. Ha elég vastag az anyag, akkor még szép, csipke pereme is lesz a maszkodnak. Végül az egészet kend be akril festékkel. Száradás után ez is sokat merevít a csipkén.

csipkés maszk

Készíthetsz természetes maszkot is, ha erdőtündér, vagy erdei manó jelmezhez lesz. Kend be vastagon ragasztóval a maszk alapot, majd apró részenként fedd be a mohával.

manó maszk

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Farsang

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Farsang

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A medencében, strandon használt polifoam rudak a téli időszakban csak pihengetnek a nyaralós dobozban. Most használhatjuk őket újra, ha nem is a vízben.
Az eldobható papír tányérok időnként megkönnyítik az életünket. Például, amikor egy kerti partyn a mosogatás helyett repül a szemétbe a szennyes. Most a jelmez készítésben is segíthetnek.
A gyerekek kedvencei közé kerültek az utóbbi időben a kis sárga figurák. Így ők is felkerültek a farsangi kosztümök sorába.
Egy méretes bevásárló táska tökéletes jelmez alap lehet, ha a megfelelő módon használod fel a kosztümödhöz.
Legyél egy nagy zacskó színes cukorka a jelmezbálon. Ez könnyű, és vidám kosztüm, amit otthon egyszerűen el tudsz készíteni.
A farsangi időszakban minden szülő felkötheti a nadrágját, és keresheti a jó ötleteket, főleg, ha nem boltban szeretné megvenni a kész jelmezeket. Ezt nézd meg! Érdemes.
Papírból is készíthetünk parókákat a farsangi jelmezeinkhez. A neten nagyon sok ötlet van fent az egyszerűbbektől a nagyon bonyolult frizurákig.
A farsangi időszakban sokféle anyagot felhasználunk, hogy minél érdekesebb, színesebb jelmezeket készíthessünk a mulatságra. A nejlon zacskó is jó alapanyag.
A tojástartó sokmindenre jó. Készíthetsz belőle ültető edényt, virágcsokrot, és most még a farsangi jelmez készhez is felhasználhatod.