Szoknya nejlon zsacskókból

A farsangi időszakban sokféle anyagot felhasználunk, hogy minél érdekesebb, színesebb jelmezeket készíthessünk a mulatságra. A nejlon zacskó is jó alapanyag.
Tetszik? Oszd meg!

szoknya nejlonból

Készíts tutu-t a kislányod jelmezéhez nejlonzacskóból. A módszer nagyon egyszerű. Csupán egy rövidáru boltokban kapható gumiszalagra, és sok nejlonzacskóra lesz szükséged. A vagdosáshoz olló kell, a gumiszalag összevarrásához pedig tű és cérna.

Nézd meg a képeken, milyen egyszerű:

tutu készítés

Az a cél, hogy sok sok zacskó csíkod legyen a zacsik feldarabolása után.

1- Vágd le a zacskók fogantyúját.
2- Vágd ketté középen, hosszába a zacskókat.
3- Vágd fel a zacskók széleit.
A gumiszalagot mérd a lányod derekához. Ügyelj arra, hogy ne legyen szoros, mert a ráhurkolt zacskó csíkoknak is el kell férnie rajta úgy, hogy ne nyomja a gyerek derekát.
4- 5 A hosszában kettéhajtott zacskó csíkot hurkold át úgy, hogy a gumiszalag is a hurok alatt van.  Minél több csíkot hurkolsz a gumiszalagra, annál szebb, és tömörebb szoknyát kapsz.

Ötlet:
Ha rövidebb csíkokat ráhurkolsz az első sor zacskócsíkra, akkor rakott tutu-t is tudsz készíteni.
Ha a zacskó csíkok végét ferdén levágod, akkor a tutu formája érdekesebb lesz.

Jó munkát, vidám alkotást!


A tutu készítés menetéről itt olvashatsz bővebben.
Tetszik? Oszd meg!

Farsang

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Farsang

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A medencében, strandon használt polifoam rudak a téli időszakban csak pihengetnek a nyaralós dobozban. Most használhatjuk őket újra, ha nem is a vízben.
Az eldobható papír tányérok időnként megkönnyítik az életünket. Például, amikor egy kerti partyn a mosogatás helyett repül a szemétbe a szennyes. Most a jelmez készítésben is segíthetnek.
A gyerekek kedvencei közé kerültek az utóbbi időben a kis sárga figurák. Így ők is felkerültek a farsangi kosztümök sorába.
Egy méretes bevásárló táska tökéletes jelmez alap lehet, ha a megfelelő módon használod fel a kosztümödhöz.
Legyél egy nagy zacskó színes cukorka a jelmezbálon. Ez könnyű, és vidám kosztüm, amit otthon egyszerűen el tudsz készíteni.
A farsangi időszakban minden szülő felkötheti a nadrágját, és keresheti a jó ötleteket, főleg, ha nem boltban szeretné megvenni a kész jelmezeket. Ezt nézd meg! Érdemes.
Papírból is készíthetünk parókákat a farsangi jelmezeinkhez. A neten nagyon sok ötlet van fent az egyszerűbbektől a nagyon bonyolult frizurákig.
A farsangi időszakban sokféle anyagot felhasználunk, hogy minél érdekesebb, színesebb jelmezeket készíthessünk a mulatságra. A nejlon zacskó is jó alapanyag.
A tojástartó sokmindenre jó. Készíthetsz belőle ültető edényt, virágcsokrot, és most még a farsangi jelmez készhez is felhasználhatod.