Polifoam rúd lovacska jelmezhez

A medencében, strandon használt polifoam rudak a téli időszakban csak pihengetnek a nyaralós dobozban. Most használhatjuk őket újra, ha nem is a vízben.
Tetszik? Oszd meg!

Polifoam lovacska

Ha a hercegnőnek, vagy a hős lovagnak egy lóra van szüksége, ha a vitéz jelmez nem teljes a paripája nélkül, akkor kapjuk elő a nyaraló dobozból, pincéből, padlásról a színes polifoam rudakat, és készítsük el a kis karneválozó lovacskáját ebből.

A lovacskát több módon is elkészíthetjük. A legegyszerűbb változat az, amelyet a fenti képen is láthatsz. A rúd felső részét behajlítjuk, és egy szalaggal a szárhoz rögzítjük. Ez a szalag az orrszíj, amit díszíthetünk jelvénnyel, kartonból kivágott címerrel, csillaggal. Ezután színes krepp papírt, vagy filc anyagot használva elkészítjük a lovacska sörényét, fülét. A füleket dekorgumiból is kivághatjuk.

A szemeket akár előre vásárolt mozgó szemekből, vagy dekorgumiból kivágva is elkészíthetjük.

Elkészíthetjük úgy is a lovacskát, hogy a polifoam rúdra zoknit, harisnya szárat húzunk. Ezt kitömve vattával, még formásabb fejet készíthetünk. A sörényt, szemeket, fület így a zoknira, harisnya szárra varrjuk, ragasszuk fel. Használhatunk fonalat, anyag darabokat, gombot.

Ez a megoldás talán azért is ajánlottabb, mert így a polifoam rúd nem sérül, és nyáron újra vízbe lehet menni vele.

Polifoam farsangra

Farsangi lovacska polifoamból

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Farsang

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Farsang

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A medencében, strandon használt polifoam rudak a téli időszakban csak pihengetnek a nyaralós dobozban. Most használhatjuk őket újra, ha nem is a vízben.
Az eldobható papír tányérok időnként megkönnyítik az életünket. Például, amikor egy kerti partyn a mosogatás helyett repül a szemétbe a szennyes. Most a jelmez készítésben is segíthetnek.
A gyerekek kedvencei közé kerültek az utóbbi időben a kis sárga figurák. Így ők is felkerültek a farsangi kosztümök sorába.
Egy méretes bevásárló táska tökéletes jelmez alap lehet, ha a megfelelő módon használod fel a kosztümödhöz.
Legyél egy nagy zacskó színes cukorka a jelmezbálon. Ez könnyű, és vidám kosztüm, amit otthon egyszerűen el tudsz készíteni.
A farsangi időszakban minden szülő felkötheti a nadrágját, és keresheti a jó ötleteket, főleg, ha nem boltban szeretné megvenni a kész jelmezeket. Ezt nézd meg! Érdemes.
Papírból is készíthetünk parókákat a farsangi jelmezeinkhez. A neten nagyon sok ötlet van fent az egyszerűbbektől a nagyon bonyolult frizurákig.
A farsangi időszakban sokféle anyagot felhasználunk, hogy minél érdekesebb, színesebb jelmezeket készíthessünk a mulatságra. A nejlon zacskó is jó alapanyag.
A tojástartó sokmindenre jó. Készíthetsz belőle ültető edényt, virágcsokrot, és most még a farsangi jelmez készhez is felhasználhatod.