Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Farsangi maszk papírmaséból

Készítsünk saját farsangi maszkot régi újságokból és ragasztóból. Ez egy klasszikus papírmasé recept. Próbáld ki. Készítsd el az alapot, és díszítsd kedved szerint.
Tetszik? Oszd meg!

Farsangi maszk papírmasé

Mi kell hozzá: régi újság, tapétaragasztó, egy léggömb, szalag ragasztó, vagy cellux, egy tű a lufipukkasztáshoz, olló, tál, csiszolópapír, festék, kefe.

Hogyan készül:

Farsangi maszk lufival

1 - Fújd fel a léggömböt
2 - A szalag ragasztó segítségével rögzítsd a léggömböt, majd a maszk széleit a léggömbhöz
3 - Készítd elő a ragasztót, és tépd az újságot csíkokra
4 - Itasd át a papír darabokat a ragasztóval
5 - Illeszd a darabokat a lufira úgy, hogy a rétegek össze vissza fedjék egymást. Kb 6 - 7 réteg kerüljön fel
6 - Hagyd megszáradni az egészet
7 - Ha száraz már a papír, akkor pukkantsd el a lufit
8 - Ollóval vágd ki a maszkot a kívánt formára és méretre
9 - Használj csiszoló papírt a szélek, és a felület eldolgozására
10 - Fesd meg a maszk felületét, és hagyd megszáradni.

Farsangi álarc lufival

11 - Lyukaszd ki a szélét, és fűzz bele szalagot, vagy gumiszalagot.

Ha igazán klasszikus darabot szeretnél, díszítsd (használd a ragasztót) a felületet horgolt terítő darabokkal, gombokkal, réz lapocskákkal, szalagokkal, spárgával, és végül az egészet fújd be arany, vagy ezüst egyszínű festékkel.

Tipp:

Ha van kedvünk, időnk saját magunk is készíthetünk e technikához szükséges ragasztót lisztből és vízből főzve (liszt helyett használhatunk keményítőt is). A száradás ugyan tovább tart, de időtálló, szép sima felületet biztosító, olcsó és természetes anyagú ragasztóhoz jutunk.

Ragasztó készítése házilag:

Tegyünk fel forrni kb. fél liter vizet. Míg melegszik 2-3 púpozott evőkanál lisztet és egy pici sót 1,5 dl vízzel simára keverünk, mintha pudingot főznénk. Kevés vízzel tovább hígítjuk a masszát, ekkor is csomómentesre kavargatjuk. Lassan hozzáöntjük a már gyöngyöző fél liter vízhez, és kevergetve hagyjuk felforrni. Elég ha lassan egyet-kettőt "buggyan", utána félrehúzva hűlni hagyjuk, bár már ekkor is használható.
Egy nem túl széles ecsettel kenjük fel a ragasztót. Ennél a technikánál fontos, hogy  a papír minden része benedvesedjen, mert egész másként viselkedik a száraz illetve nedves papír (ez utóbbi megnyúlik).
A ragasztó előnye, hogy könnyen kimosható a ruhából, nem keni össze az asztalt, ha túl vastagon kentük a felesleget letöröljük, nyoma sem marad. Ha megszárad, száradás után nem látszik, áttetszővé válik. Ha marad belőle, hűtőszekrényben eláll 1-2 hétig. Fontos tulajdonsága még az így készült tárgyaknak, hogy nem törnek, nem balesetveszélyesek.

Jó szórakozást!

Tetszik? Oszd meg!

Farsang

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Farsang

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A medencében, strandon használt polifoam rudak a téli időszakban csak pihengetnek a nyaralós dobozban. Most használhatjuk őket újra, ha nem is a vízben.
Az eldobható papír tányérok időnként megkönnyítik az életünket. Például, amikor egy kerti partyn a mosogatás helyett repül a szemétbe a szennyes. Most a jelmez készítésben is segíthetnek.
A gyerekek kedvencei közé kerültek az utóbbi időben a kis sárga figurák. Így ők is felkerültek a farsangi kosztümök sorába.
Egy méretes bevásárló táska tökéletes jelmez alap lehet, ha a megfelelő módon használod fel a kosztümödhöz.
Legyél egy nagy zacskó színes cukorka a jelmezbálon. Ez könnyű, és vidám kosztüm, amit otthon egyszerűen el tudsz készíteni.
A farsangi időszakban minden szülő felkötheti a nadrágját, és keresheti a jó ötleteket, főleg, ha nem boltban szeretné megvenni a kész jelmezeket. Ezt nézd meg! Érdemes.
Papírból is készíthetünk parókákat a farsangi jelmezeinkhez. A neten nagyon sok ötlet van fent az egyszerűbbektől a nagyon bonyolult frizurákig.
A farsangi időszakban sokféle anyagot felhasználunk, hogy minél érdekesebb, színesebb jelmezeket készíthessünk a mulatságra. A nejlon zacskó is jó alapanyag.
A tojástartó sokmindenre jó. Készíthetsz belőle ültető edényt, virágcsokrot, és most még a farsangi jelmez készhez is felhasználhatod.