Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Szív házikó

Apró kis házikót készíthetsz, ha megnézed ezt a blogbejegyzést, amellyel dekorálhatod a lakást, a karácsonyfát, vagy bármit, ami tetszik.
Tetszik? Oszd meg!

házikó dísz

Mikor megláttam, beleszerettem. Olyan édes kis dísz ez. Az elkészítése sem nehéz. Lágy karton, ragasztó, kettő szem gyöngy, és akasztóként szalag, vagy zsinór kell hozzá.

A lágy karton persze legyen minél színesebb. Mit használhatsz hozzá? Például régi karácsonyi képeslapokat, vagy színes papírzsepis dobozokat. A Zewa-nak vannak most nagyon helyes, mintás dobozai. Ha képeslapokat akarsz használni, akkor pedig vehetsz amilyet akarsz. Ilyenkor egyébként a bolhapiacokon is lehet találni fillérekért szebbnél szebb darabokat, amiket nem sajnálsz feldarabolni.

Nézd meg a képeket.

Az alsó kép a sablon. nyomtasd ki, vágd körbe, vágd ki belőle a szívet, majd 12 darab képeslapra, vagy papírzsepi doboz darabra rajzold át. Vágd ki a darabokat, majd mindegyiket hajtsd félbe úgy, hogy a mintás fele legyen belül.

Kend be ragasztóval a házikó egyik felét, és tedd rá a másik félbehajtott darabot. Csipesszel rögzítsd egymáshoz őket. Ragasztózd be a következő darab egyik felét, és a csipeszt vedd le a két összeragasztott darabról. Ragaszd rá a harmadik darabot és míg a következőt ragasztózod, a már összeillesztett 3 darabra tett vissza a csipeszeket. Így ragaszd össze darabról darabra az összeset, míg végül mind a 12 darab egymáson lesz. Hagyd száradni a csipeszekkel összepréselt kupacot.

Közben elkezdhetsz készíteni egy következő darabot, ha többet szeretnél.

Száradás után leszedheted a csipeszeket. Az alsó, és a felső oldalt kend be ragasztóval, az akasztó zsinórt tedd a közepére úgy, hogy alul, és felül is kilógjon. Most a csipeszekkel rögzítsd egymáshoz a két ragasztós felületet. Így már kész a kis házikó. Száradás után a zsinórra köss fel gy gyöngyöt a házikó alján, és tetején is. Így nem csúszik ki, és szépen díszíti a házikót is.

dekoráció ünnepekre

ünnepi dekoráció

dísz készítés

házikó sablon

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.