Szárított gyümölcs díszek

Ha szereted a teljesen natúr díszeket, akkor próbálj meg mindenféle gyümölcsöt megszárítani, és készíts azokból díszeket.
Tetszik? Oszd meg!

szárított narancs dekoráció

A szárított gyümölcsökből készült dekorációs elemek közül a leggyakoribb a narancs. A színei, és az illata miatt valóban képes az ünnepi hangulatot fokozni. De a narancs a citrom, grapefruit mellett a körte, az alma, a kiwi is tökéletes gyümölcs alapanyagok lehetnek a szárított termésekből elkészített díszek között.

szárított gyümölcsök karácsonyra

A szárítást megoldhatjuk otthoni aszaló géppel, de ez nem szükséges. Elég, ha szép vékonyra leszeleteljük a gyümölcsöket, és néhány napra a fűtőtestek tetejére helyezzük. Itt szépen, lassan, fokozatosan veszíti el a kis hő hatására a folyadéktartalmát, így viszonylag egyenletesen szárad. Próbálkozhatunk sütőben szárítással is, de akkor nagyon alacsony hőfokon szárítsuk a gyümölcsöket órákon át, nehogy megfőljenek, vagy megsüljenek.

dekor gyümölcsök

Ha elkészültek a szárított darabjaink, akkor eldönthetjük, hogy így, natúr formában kötünk szalagot rájuk, és tesszük fel a fára, vagy termésekkel dolgozzuk össze, esetleg csillámporral, műhóval szórjuk meg azelőtt, hogy felhasználnánk őket.


Jó munkát, vidám ötletelést!
Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.