Mézeskalács baba

A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
Tetszik? Oszd meg!

Mézeskalács baba

Nekem az egyik kedvenc karácsonyi figurám a kis mézeskalács baba. Mindenféle formában szeretem, mert kedves, vidám, és ahány darabot csinálsz, mind egyedi.

Ha te is szereted ezeket az aranyos figurákat, akkor készíts karácsonyra díszt belőlük a fenyőfára.

A képen szereplő babák csak ötletadóként szolgálnak. A méretet, illetve a díszítésüket úgy oldod meg, ahogy neked tetszik. Ha nem szereted a filc anyagot, akár süthető gyurmából, sógyurmából is megformázhatod őket.

Ha maradsz a filcnél, akkor először vágd ki az alap figurákat a kinyomtatott sablon segítségével, darabonként kettőt. Mielőtt összevarrod a két oldalt, döntsd el, mivel szeretnéd díszíteni, mert azt még az össze nem öltött darabokon kell elkészítened.

A képen egy fehér betét rétege is van a babáknak, így a filcből kivágott szívecske, és száj forma jól kitűnik.

Használhatsz színes hímző fonalat a babák körvonalainak áthímzésére, vagy felöltöztetheted őket is szoknyába, csokornyakkendőbe, kertész nadrágba. Kidíszítheted gyöngyökkel, vagy varrhatsz rájuk gombokat.

Ha már elkészítetted a saját dekorációdat a babák oldalain, akkor varrd össze, tömd ki őket. Ne feledd a két réteg közé varrni a babák akasztóját, ami szintén lehet egy darab szalag, vagy színes, ezüst, arany zsinór is.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.