Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Kézlenyomat Mikulás sógyurmából

Az apró baba, kisgyerek kezek lenyomataiból helyes kis Mikulás figurákat készíthetünk, amelyek kiváló ajándék ötletek, és karácsonyfa díszek egyben.
Tetszik? Oszd meg!

mancs mikulás sógyurma

Készítsd el a sógyurma “tésztát”
Sógyurma recept:
20 dkg finom búzaliszt
20 dkg finom konyhasó
125 ml szobahőmérsékletű víz
2 evőkanál étolaj

Nyújtsd ki sodrófa segítségével a tésztát kb egy cm vastagra egy gyúródeszkán. Kérd meg a gyermekedet, hogy a tenyerét helyezze a kinyújtott tésztára, és nyomja bele annyira, hogy jól látható maradjon a nyoma. Ügyelj arra, hogy egyenletesen nyomja bele a tésztába az ujjait, és a tenyerét is. Segíts neki ebben.

Ha több Mikulást szeretnél, akkor több lenyomatot készítsetek a kinyújtott felületre.

Éles késszel, vagy pizzavágóval vágd körbe a kis kézlenyomatokat, és készíts mindegyik lenyomat felső részébe lyukat, amin át fogod majd fűzni az akasztó szalagot. Ezek után tedd a sütőbe mindet.  Állítsd a sütőt 50-60 fokra, és ezen a hőfokon szárítsd ki az anyagot.

Szárítás után egy kis reszelővel, vagy nagyon finom dörzspapírral teljesen simává, egyenletessé tudod tenni a forma felületét, széleit.

Végül a kép segítségével fesd meg temperával a Mikulást, de ne használjunk sok vizet. Első lépésként fesd be az egész felületet fehérre. Ha megszáradt, akkor fordítsd meg a formát, és ott is fesd le fehérre az egészet. A festék száradása után fesd meg a Miku arcát sapkáját, orrát. A fekete vékony vonalakhoz, és a szemekhez használhatsz filcet is.

A munkánk legvégén lakkal még tartósabbá, és mutatósabbá tudod tenni a művedet. Ehhez használhatsz egyszerű hajlakkot is. 30-40 cm távolságból fújj a figurára, nehogy túl tömény legyen, és elfollyon a festék.

Ezt a kis figurát gyerekekkel is elkészíttethetjük, mert kiváló meglepetés a szülőknek, nagyszülőknek.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.