Hintaló

A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
Tetszik? Oszd meg!

Hintaló

A képen több forma is látszik, amelyeket elkészíthetsz egyszerű kartonból, és spárgából. Akár egész karácsonyfa dísz készletet is csinálhatsz, ami ajándékként is megállja a helyét, de elkészítheted kizárólag a hintalovacskát is. Ehhez a második képen a sablont is megtalálod.

Készítsd elő a kemény kartont, a kinyomtatott sablont, szikét, ragasztót, és spárgát.

A sablon segítségével a kartonra rajzolt lovacska formáját éles szikével, vágódeszkán vágd ki óvatosan. A natúr karton felületét ragasztóval kend be néhány cm-en, ahol a spárga feltekerését elkezded. A spárgát szorosan egymás mellé tekerd, hogy teljesen elfedje a kartonlapot. Mindig frissen kend be ragasztóval a következő munkafelületet. Így nem kened össze magad, és nem kell gyorsabban dolgoznod, mint ahogy kényelmes neked.

Az első réteget érdemes szabályosan feltekerni, hogy teljesen el tudd fedni a karton alapot. Aztán már haladhatsz össze-vissza, ha kócos lovacskát szeretnél, vagy az egyes részekre több rétegben, máshol kevésbé ducin tekerni a zsinórt.

Készíthetsz natúr spárga lovacskát, vagy ezüst és aranyszállal bevontat.

Raffiát is használhatsz. Abból is nagyon helyes fenyőfa dísz készülhet.

Jó munkát, vidám készülődést!

Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.