Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Fonal gömbök a karácsonyfára

A csirízbe mártott fonalat már ismerjük. Lehet belőle húsvéti tojás, vagy halloweenre pókháló kupac, de most használjuk fel karácsonyfa díszítéshez.
Tetszik? Oszd meg!

gömb csirízzel, fonalból

Az alaptechnika a szokásos. Szerezz be apró vizilufikat, készíts elő most fonal helyett spárgát, és készítsd el a csirizt.

Tegyünk fel forrni kb. fél liter vizet. Míg melegszik 2-3 púpozott evőkanál lisztet és egy pici sót 1,5 dl vízzel simára keverünk, mintha pudingot főznénk. Kevés vízzel tovább hígítjuk a masszát, ekkor is csomó mentesre kavargatjuk. Lassan hozzáöntjük a már gyöngyöző fél liter vízhez, és kevergetve hagyjuk felforrni. Elég ha egyet-kettőt "buggyan", utána félrehúzva hűlni hagyjuk, bár már ekkor is használható.

A lufikat kicsit nyújtogasd meg, megpróbálod felfújni. Így könyebben fog menni. Fújd fel a lufit a kívánt méretre. Kösd be a végét.

A spárgát áztasd be a csirizbe, majd szabálytalanul, össze vissza tekerd körbe vele a lufit, ne túl sűrűn.

Akaszd fel a kész gömböket olyan helyre, ahol nyugodtan száradhatnak. Hagyd megszáradni mindet. Ez eltarthat egy két napig.

Ha biztosan száraz a gömb, akkor durrantsd ki a lufit, és szedd ki a darabokat egy tű, vagy kisolló segítségével. Végül temperával, vagy akril festékkel fesd fehérre a gömböt, de ügyelj, hogy ne használj sok vizet.

Ötletek: Hagyhatod eredeti színére is a gömböt. Így is szép. Tegyél a lufiba apró karácsonyi figurákat, így, mikor a lufit kiszeded a kész gömbből, ottmarad a figura, és még érdekesebb a karácsonyfa díszed. Díszítsd a gömböt szalaggal, masnival.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.