Fa szeletek karton mintával

Néhány fa szelet, karácsonyi minták kartonlapból kivágva, és az eredmény egy szép, és különleges natúr dísz. Nézd csak!
Tetszik? Oszd meg!

fakorong díszek

Szerintem nagyon szépek. Szükséged lesz hozzá vékony fatörzs szeletre, vastag kartonra, spárgára, ragasztóra, és néhány fa golyóra, és ha szeretnéd festeni, akkor természetesen festékre.

A kartonból szikével vágd ki a mintákat, mert akkor szép, egyenletesek lesznek a szélek, és a kisebb mintákat is könnyedén ki tudod vágni vele.

A vékony törzs szeleteket vagy megvásárolod, vagy ha van elektromos fűrészed, azzal vághatsz ilyet. Kis fúróval lyukat készítesz a fakorongok tetejére, és ezen átfűzve a spárgát, masnit kötsz, majd egy fa golyót húzol a dupla zsinórszálra.

A dupla hatást úgy érheted el, hogy plusz, néhány milliméterrel kisebb méretű réteget ragasztasz helyenként, vagy teljes egészében a mintára, majd az egészet lefested. Így nem különülnek el látványosan a rétegek. A mintát díszítheted kisebb fagolyókkal, gyöngyökkel.

fakorong karton

karácsonyfa díszek

karácsonyfa dísz

karácsonyi sablon

sablon karácsonyfa

Jó munkát, vidám alkotást!

Az ötletet a craftideas.info weboldalnak köszönhetjük.
Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.