Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Decoupage díszek

A decoupage technika nagyon egyszerű, és rengeteg dekorációs ötlethez használható. Szebbnél szebb dolgok készíthetőek így. Próbáld ki Te is.
Tetszik? Oszd meg!

Készíts karácsonyi dekorációt, karácsonyfa díszeket decoupage technikával.

decoupage díszek

Mit kell tenned: Válaszd ki a díszíteni kívánt alapokat. Használhatsz régi, megunt gömb díszeket, amelyeket új formába szeretnél öltöztetni. Vághatsz ki kartonból formákat, amelyeket majd bevonsz szalvétával. Lehet alap egy befőttes üveg teteje, vagy bármi, ami tetszik neked.

Készítsd elő az alapot. Tisztítsd meg a felületet, majd fesd be fehérre, ha más az alapszín. Ezt azért kell megtenned, mert a szalvéta nagyon vékony, és ha nem fehér az alap, akkor a szalvéta színei el fognak veszni a háttérben.

Válaszd ki a szalvétát, aminek a mintája tetszik neked. Rengeteg szalvétából válogathatsz a hobbiboltokban, és itt darabonként, nem csomagban kapod meg a dekor szalvétákat, papírzsepiket. Vágd ki a szalvétából a mintát, amelyet használni szeretnél. Válaszd le a szalvéta legfelső, mintás rétegét az alsó, minta nélküli részekről (a szalvéták többsége 3 rétegű).

Ha már megszáradt a fehér festék az alapon, akkor ecsettel kend be az decoupage ragasztóval.

A kivágott mintát helyezd óvatosan a ragasztós felületre, majd a szalvéta teljes felületét kend le ragasztóval. Mindig belülről kifelé haladj. Miközben kened fel a ragasztót, el is dolgozod a szalvéta anyagát, és a végén teljesen ráilleszkedik a felületre, amelyre ráragasztottad.

Végül hagyd megszáradni az egészet.

Használhatsz gyöngyfényű ragasztót. Úgy sokkal szebb lesz a végeredmény. Ha akarod, csillámmal is beszórhatod a felületet, így tényleg alkalmi darab lesz belőle.

decoupage karácsonyi díszek

decoupage karácsonyfa díszek

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.