Cukorpálca rénszarvassal

A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
Tetszik? Oszd meg!

Cukorpálca rénszarvassal

Mindenki másféle karácsonyfát szeret. És ez nem csak a formájára igaz, de a díszek színeire, a figurákra is, amivel felöltöztetjük a fenyőt.

A cukorpálca kis rénszarvas fejekkel kedves kis dísz a piros-fehér fát kedvelőknek, vagy azoknak, akik szeretik, ha mindenféle színek, formák, anyagok vannak a fán.

Dekor filc anyagból, a minta, és a sablonok segítségével magad is elkészítheted az idei új díszeket.

Szükséged lesz fehér, piros, és kétféle barna filc anyagra, néhány szem kásagyöngyre, tűre, cérnára, dísz zsinórra, apró gombokra a rénszarvas nózijához, és töltőanyagra. Ez lehet vatta, vagy vatelin, de csíkokra vágott puha póló anyag is.

A sablont akkorába nyomtasd ki, amekkora díszt készíteni szeretnél.

A cukorpálca alapszíne a piros. Erre varrd fel először apró öltésekkel a fehér csíkokat. Ha elkészültél a pálca két oldalával, akkor varrd ezeket össze pelenka öltéssel, kívülről. Mielőtt körbe érnél, pár cm helyet hagyj varrás nélkül, és töltsd be a pálcát a vattával, vatelinnel, vagy csíkokra vágott puha anyaggal, majd fejezd be a körbevarrást. Ügyelj arra, hogy a pálca tetején varrd a két oldal közé a dísz zsinórt, amiből a dísz akasztója lesz.

Vágd ki a rénszarvas fejformáját kétszer, és a két fület, két agancsot is. Éppúgy, mint a pálcát, ezeket is varrd össze, tömd ki, varrd a két oldal közé a füleket, agancsokat. Ha kész a kitömött fej, akkor készítsd el a szarvas pofiját a kásagyöngy szemekkel, gombocska nózival, és a hosszanti bevarrással.

Végül néhány öltéssel varrd a rénszarvas fejet a cukorpálcára.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.