Cserép elf karácsonyi dísz

Készíts aranyos elf díszt a karácsonyfára, vagy dekoráld vele a lakásodat az ünnepek idején. A helyes kis elfek ajándéknak is szépek.
Tetszik? Oszd meg!

elf dísz mini cserépből

Mi kell hozzá:

- Mini cserép hobbi boltból
- orrnak való süthető gyurma, vagy dugó darab
- Piros akril festék a pofikhoz, egyéb alapszín, ha szeretnénk a cserepet megfesteni(ez nem szükséges)
- Zöld filc anyag a sál, és sapka elkészítéséhez
- Zöld szalag az akasztóhoz, két gyöngy, ami nagyobb a cserép alján lévő lyuknál
- mini csengettyűk a sapka végére, és a sál díszítéséhez
- test színű karton darab a fülekhez,
- fekete filc

Eszközök: ragasztó, olló, ecset, vagy vatta pamacs, tű, cérna


Mérd le a cserép alsó körméretét a sapkához, illetve a perem körméretét a sál hosszúságához.A sablont nyomtasd ki a megfelelő méretben. A méret attól függ, hogy mekkora cserepet sikerült szerezned.

elf sapka sablon

Vágd ki a zöld filcből a sapka, és a sál formáját. Igazítsd a cserép méretéhez. Varrd fel a csengttyűket a sálra, és a sapta csúcsára. A sapka széleit ragaszthatod, de varrhatod is egymáshoz. A zöld szalagot fűzd át a cserép fenekén levő lyukon, majd alul, felül rögzítsd a gyöngyöket egy egy csomóval.

Ragaszd a helyére a sálat, és a sapkát. Ha a ragasztó megszáradt, akkor rajzold meg a szemeket, szájat, majd ragaszd fel az orrot, és vattapamaccsal fesd meg a piros pofikat. Végül rakd a helyére a füleket.

Ez a kis elf édes karácsonyi dísz, és ajándékként is elkészítheted, mert olyan aranyos.


Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.