Angyalka gemkapocsból

A különböző formájú gemkapcsokból is édes díszeket készíthetünk a karácsonyfára. Egy kis szalag, gyöngy, és kész is az angyalka.
Tetszik? Oszd meg!

gemkapocs angyalka

A neten találtam ezt az ötletet. Az írószerekben, hobbi boltokban kaphatunk ilyen speciális formájú gemkapcsot, amit aztán fel tudunk díszíteni. Én megpróbáltam elkészíteni az angyalkát egyszerű, nagy gémkapocsból.  Ehhez dróthajlító fogót használtam. Persze nem lesz ilyen szép szabályos, de úgy is helyes. Kiegyenesíted a gémkapcsot, aztán a közepétől kezdve meghajlítod a két oldalát.

Ha meg van az alap forma, akkor szalaggal felfűzöd rá a gyöngyöt, amiből az angyalka feje lesz. Lapos fém gyöngyből glóriát is készíthetsz rá. A szárnyakra is fűzhetsz kis gyöngyöket. Ettől még különlegesebb lesz. Apró csipkedarabból szoknyát is készíthetsz az angyalkádnak. 

gémkapocs angyalka

gemkapocs angyalka dísz

gemkapocs angyalka ajándékba

gemkapocs angyalka gyöngyökkel

gemkapocs angyalka csipkével díszítve

Jó munkát, vidám időtöltést!
Tetszik? Oszd meg!

Díszek Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Díszek Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.