Karácsonyfa díszek, karácsonyi díszek, dekorációk karácsonyra

Közeledik a Karácsony, melynek legfőbb ékessége a karácsonyfa. A fákat sok mindennel lehet díszíteni, lehet vásárolni, és készíteni saját díszeket.

Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyfa dísz ötletek! A karácsonyfa díszítésének szokása a 16. század körül kezdődött el. Kezdetben almát, diót, ostyát tettek a fákra, később ... tovább

... kiegészült ez a díszítés mézeskalács alakokkal, édességekkel. Ahogy egyre elterjedtebb lett a karácsonyfa díszítés úgy jelentek meg a fákon a fából és textilből készült díszek is.

Az 1800-as évek végén már a csillogó díszek váltak a karácsonyfa népszerű díszítőelemeivé.

A fa csúcsán van a csúcsdísz, amely a hagyományok szerint csillag csillag alakú, mert a betlehemi csillagot jelképezi. Persze ma már egyre többen cserélik le ezt az ősi szimbólumot hegyes végű, csillogó gyöngyökkel kirakott „templomtoronyformára”, illetve sokan masnit tesznek a fa tetejére.

A karácsonyfa nélkülözhetetlen elemei közé tartoznak a gömbök is, amelyek változatos színűek és anyagúak, de mind a paradicsomi fa almáját jelképezik.

Érdemes tudni, hogy a szaloncukor kimondottan magyar szokás. Más országokban ez nem található meg.

Nézzünk néhány ötletet karácsonyfa díszek készítéséhez:

  • Üvegfestékkel, szalvétatechnikával készített díszek: A dekorációs boltokban, nagyáruházakban könnyen hozzájuthatunk olcsó, egyszínű gömbökhöz, melyeket aztán egyszerű üvegfestékkel egyedivé varázsolhatunk. A kiégett villanykörték is kiváló alapként szolgálnak. Megfestjük őket, akasztót ragasztunk a végükre, és már készen is van. Szalvéta technikával szintén mindegyik forma díszíthető
  • Origami, papír díszek:: A hajtogatás művészete sok lehetőséget ad. Néhány színes papír, és gömbök, állatfigurák sorát készíthetjük el. Persze ehhez nem árt könyvtárból origami könyvet kölcsönözni. A karácsonyi formákra vágott karton viszont már egyszerűbben elkészíthető. Ezeket aztán festhetjük, lakkozhatjuk szalvéta technikával díszíthetjük.
  • Mézeskalács: A mézeskalács elkészítése, és díszítése kellemes illatot, és hangulatot teremt a lakásban. A gyerekek pedig imádják díszíteni. A mézeskaláccsal díszített fa varázs édes, emlékezetes. Érdemes egyszer kipróbálni. Mellé szárított narancs darabokat köthetünk fel szalagokkal a fára.
  • Dió, mogyoró, pattogatott kukorica: A régi hagyományokat éleszthetjük fel, ha diót, mogyorót teszünk a fára. Ha változatosabbra szeretnénk, érdemes bronz, arany festékkel beszórni a díszeket. Girlandként felfűzött pattogatott kukoricát tehetünk mellé, melyet szintén festékkel szórunk be.
  • Horgolt, hímzett díszek: Aki járatos a hímzés, kötés, horgolás művészetében, gyönyörű díszeket készíthet ezekből az anyagokból. Apró figurákat, lapocskára hímzett angyalkákat, állatkákat, stb készíthet. Persze ezt időben el kell kezdeni, mert nem két perc elkészíteni egy fára való díszt.

Érdemes körülnézni antikvitásokban, bolhapiacokon, mert időnként gyönyörű egyedi díszekre lehet találni. Mindenkinek kellemes készülődést kívánok!

Ajándék ötleteink

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

A mézeskalács baba nem csak mézeskalácsból készíthető el. Ha úgysem akarod megenni őket, akkor válassz tartósabb alapanyagot a kis figurákhoz:)
A hintaló klasszikus dísze a karácsonynak, akár szoba dekorációról, akár karácsonyfa díszről van szó. Ha neked még nincs, készíts magad.
A karácsonyfa akkor igazán izgalmas, ha megbújnak rajta mindenféle különleges, kedves díszek.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
A békebeli idők hangulatát idéző díszek a karácsonyfán kellemes hangulatot teremtenek, és ajándékozásra is jó lehetőséget nyújtanak.
A karácsonyi dekoráció szinte elengedhetetlen darabja a fahéj szál. Az illata a sülő almával, naranccsal keveredve igazi karácsonyi hangulatot kelt.
A hobby boltokban kapható apró kis fiolák a medál készítésen túl alkalmasak kis karácsonyi dekorációk, díszek készítésére is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.
Ha igazán izgalmas, színes, és vidám karácsonyfát szeretnél, akkor készíts rá saját ízlésed szerint díszeket.
Ha szereted a természetes anyagokból készült díszeket a karácsonyfán, akkor számodra jó ötlet a gallyakból készült fenyő dísz.
Egyszerűbb díszeket a gyerekek szívesen készítenek, így az ő kis kezük munkája is ott van a karácsonyfán.
Nem kell minden évben újabb, és újabb díszeket vásárolni. Magad is elkészítheted a karácsonyfa díszeit, a lakásdekoráció elemeit.
Néha a legegyszerűbb módon hozhatunk létre gusztusos, szép dekorációs darabokat, díszeket. Ilyen ez a kis fenyőfa is.
A kupakokból készült kis szarvas karácsonyfa díszt a gyerekeknek ajánlom. Könnyedén elkészíthetik a helyes kis figurákat.
Bár ez a cukorka az angolszász kultúrából csöppent be hozzánk, mégis, a hangulatával, formájával könnyedén nyert teret magának itthon is.
Ha szereted a teljesen natúr díszeket, akkor próbálj meg mindenféle gyümölcsöt megszárítani, és készíts azokból díszeket.
Egyszerű gömb díszekből aranyos kis egyedi díszek készíthetőek egy kis segítséggel, némi plusz anyag ráépítésével.
A bagoly közkedvelt figura a lakásdekorációk körében. Most fenyőfa díszként magad is elkészítheted.
Készíts aranyos elf díszt a karácsonyfára, vagy dekoráld vele a lakásodat az ünnepek idején. A helyes kis elfek ajándéknak is szépek.
A Mikulás figurája egy klasszikus karácsony ünnepi dekoráció. Lehet boltban vásárolt, vagy otthon készített a legkülönbözőbb alapanyagokból.
A nyáron összegyűjtött kagylók, csigák sok mindenre felhasználhatóak. Többek között készíthetsz belőlük szépséges karácsonyfa díszeket is.
Apró kis házikót készíthetsz, ha megnézed ezt a blogbejegyzést, amellyel dekorálhatod a lakást, a karácsonyfát, vagy bármit, ami tetszik.
Unod már az egyszerű, minta nélküli karácsonyi gömböket? Szeretnéd egyedivé varázsolni a karácsonyfádat?
A megunt díszeket könnyedén feldíszítheted néhány aprósággal. Így új, és érdekes karácsonyi dekorációd lehet.
Készíts igazi téli hangulatot nyújtó, egyedi karácsonyfa díszeket ajándékba, vagy díszítsd vele a saját karácsonyfádat.
A száraztészta karácsonyfa díszek készítésére is kiváló alapanyag. Egy kis kreativitással nagyon szép díszek készíthetőek belőle.
Ha szeretitek a különböző formájú száraz tésztákat, akkor mindig tegyél félre egy két darabot mindegyikből, és akkor könnyen elkészítheted ezt az angyalkát.
Mi mindenre jó a száraztészta. Még szerencse, hogy ma már bármilyen formájút lehet venni belőle. Aztán már csak a fantáziádon múlik, mit csinálsz belőle.
A decoupage technika nagyon egyszerű, és rengeteg dekorációs ötlethez használható. Szebbnél szebb dolgok készíthetőek így. Próbáld ki Te is.
Néhány fa szelet, karácsonyi minták kartonlapból kivágva, és az eredmény egy szép, és különleges natúr dísz. Nézd csak!
Néha valóban a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb dolgokból lehet egyedi, szép ajándékokat, díszeket készíteni.
Igazi karácsonyi motivum a kis Jézus születési helyét ábrázoló kép. Ezt most elkészíthetjük magunk is.
Egyszerű kartonlapból is készíthetünk aranyos karácsonyfa díszeket, szalvétatechnika segítségével.
A kis filc díszek alkalomhoz illő formával minden alkalomra elkészíthetőek. Ezzel az anyaggal könnyű dolgozni, és tündéri díszek készülhetnek belőlük.
A csirízbe mártott fonalat már ismerjük. Lehet belőle húsvéti tojás, vagy halloweenre pókháló kupac, de most használjuk fel karácsonyfa díszítéshez.
Készíts színes papírból karácsonyi csillagokat a karácsonyfára, vagy a lakásod karácsonyi dekorációjához.
Az apró baba, kisgyerek kezek lenyomataiból helyes kis Mikulás figurákat készíthetünk, amelyek kiváló ajándék ötletek, és karácsonyfa díszek egyben.
A színes gombokból rengetegféle ajándékot lehet készíteni. Képeket, tálat, figurákat, dekorációt, és ezer más dolgot, többek között karácsonyfa díszeket is.
Sokféle tárgyból készíthetünk karácsonyfa díszeket. Egy kis fantázia, némi festék, ragasztó, színes kövek, és gyöngyök, egy régi tárgy, és már készülhet is a dísz.
Szerezz be néhány egyszerű áttetsző üveg, vagy műanyag gömböt, és díszítsd tetszésed szerint. Így lesz egy adag egyedi karácsonyfa díszed.
A különböző formájú gemkapcsokból is édes díszeket készíthetünk a karácsonyfára. Egy kis szalag, gyöngy, és kész is az angyalka.
Befőttes üvegek teteje minden háztartásban akad, nem is kevés. Ezek a tárgyak kiváló alapok karácsonyfa díszek készítéséhez.
Lepd meg karácsonykor szeretteidet olyan díszekkel, amelyek életük legszebb pillanatait idézik, vagy szüleik, gyermekeik, nagyszüleik fotójával vannak díszítve.
Horgolt díszeket mutatunk be ebben a blogbejegyzésben. Ezekkel a szép, színes díszekkel éppúgy díszíthetjük a karácsonyfát, ahogy ajándék ötletnek is kiválóak.
A képzelet határtalan. Ötlet adó karácsonyfa díszeket mutatok itt különböző szövetekből, filc anyagból ragasztva, vagy varrva.
A papír csodálatos dolog. Könnyű vele dolgozni, színes, vagy egy színű, vékony, vagy vastag. A gyermeki játéktól a művészi alkotásig minden kifejezhető vele.
Néha az ember megáll, és elámul egy egy szépséges alkotáson. Én is így jártam, amikor ezeket a karácsonyfa díszeket megláttam. Megmutatom.
Készíts karácsonyi dekorációt, vagy karácsonyfa díszeket régi fényképekből. Ez igazán egyedi, és különleges.
Színes papírból sok szép dísz készíthető. Ez olcsó, szép, és kiváló időtöltés. A gyerekek is tudnak velünk dolgozni, ha szeretnének.
A színes papírból, kartonból készült karácsonyi dekoráció könnyen elkészíthető, és olcsó díszítési lehetőség. Érdemes kipróbálni.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!