Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Mini Pinata

A Pinata igazán nagy élmény főként a gyerekeknek, de valószínűleg a felnőtteknek is egy jó buliban.
Tetszik? Oszd meg!

pinata készítés

A Pinata egy papírból, papírmaséból készült figura, ami rejthet édességeket, de akár konfettit, apró szerpentin darabokat is. Akkor esik szét, ha püfölik a vendégek. Nos, ez már önmagában is emelkedett hangulatot igényel, máskülönben nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaki nekiesik egy party dekorációnak. Mindenesetre, ha  konfettit, apró szerpentin darabokat rejt a színes figura, érdemes mindenkinek együtt ütlegelni, hogy minél többen részesüljenek az “áldásból”

Szóval, magad is elkészítheted a pinátát, méghozzá üres papírzsepis dobozokból, és krepp papírból. Néhány színes szalagból. ITT olvashatsz róla bővebben.

Vágj csíkokat a krepp papírokból, a csíkokat hosszában kiterítve vágd be fésüfogszerűen a közepéig.

Állítsd a papírzsepis dobozt az egyik csúcsára. Lyukaszd ki a felfelé néző csúcsot, majd fordítsd meg a dobozt, és a másik  csúcsot is lyukaszd ki.

Néhány színes szalagot fogj össze, hajtsd ketté, és a végükre köss csomót, majd bújtasd át belülről kifelé a dobozból a lyukon át. A csomó legyen akkora, hogy ne tudjon kibújni a lyukon. Most kész a pinata akasztója. A másik lyukon ne akasztót, csak egy néhány összefogott szalagból álló bojtot bújtass át a lyukon, de itt is fontos, hogy a szalagokat összefogó csomó elég nagy legyen.

pinata otthon

készíts pinatat

Töltsd fel a papírzsepis dobozt édességgel, vagy konfettivel, szerpentin darabokkal. Ragaszd rá a dobozra körbe csíkonként a rojtos krepp szalagokat.

pinata papírzsepis dobozból

Kész is van a pinatád. Most már csak fel kell akasztanod a helyére. Érdemes többet készíteni ebből, mert így vidám dekoráció lesz belőle, és többen üthetik, ha eljön az ideje.


Jó munkát, vidám készülődést!
Tetszik? Oszd meg!

Dekoráció születésnapra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Dekoráció születésnapra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Lufi dekoráció kicsiknek, nagyoknak. A lufiból ezer féle formában, és módon lehet dekorációt készíteni. Pl így:
Vond be a gyerekeket az ünnepi dekoráció elkészítésébe. Így a buli már akkor elkezdődhet, amikor még csak a készülődés zajlik.
Egy szép, egységes asztal díszítés feldobja a party hangulatát, és kiemeli azt, hogy a vendéglátó mennyire odafigyel a részletekre.
Ha szereted az élénk színű papírokat, és szívesen készítesz belőle díszeket, akkor érdemes megtartani a vágás utáni maradékot, mert ez is felhasználható még.
Kisgyerekek születésnapi patyján a dekoráció lényege az, hogy színes, és vidám legyen. Mi lenne erre alkalmasabb, mint a bohóc fejek.
Készíts nyakkendő girlandot a közeledő partyra, ha azt fiúnak, vagy férfinak a tiszteletére rendezitek.
Vannak olyan alkalmak az évben, amikor gyerekek, felnőttek egyaránt szívesen viselnek jelmezt, vagy valami vicces kalapot, sapkát.
A lufi, mint buli kellék, kihagyhatatlan. Keress neki minél több funkciót, hogy felhasználhasd a partyd díszítő elemeként.
A party dekoráció tervezésénél mindig gondolj a terítékre, felszolgált ételekre, italokra, mert ezek jó alapok a díszítéshez is.