Lampion egyszerűen

Készíts mini lampionokat a partydra. Aggasd tele velük a buli helyszínét, vagy fűzz belőlük girland sort.
Tetszik? Oszd meg!

lampion készítés

Döntsd el, hogy mekkora lampionokat szeretnél készíteni, majd nyomtasd ki hozzá a sablont.

lampion sablon

Használj színes papírokat, ha lehet, akkor mintásakat, mert úgy még helyesebbek lesznek a kis díszek.

Vágd ki a téglalapokat, majd a keresztcsíkokat egy éles szikével vágd fel a vonalak mentén.

Hajtsd egymáshoz a papírlap bal, és jobb oldalát, és egy ragasztó szalaggal, vagy tűzőgéppel alul-felül rögzítsd egymáshoz a széleket. Így egy hengert kapsz.

Lyukasztóval készíts 2 lyukat a henger alján, egymással szemben, majd tedd meg ezt a felső részen is. Az alsó, és a felső lyuk mindkettő oldalon egy vonalban legyen.

Egy szalagot fűzz át felül az egyik lyukon, majd alul húzd ki az ugyanazon az oldalon levő lyukon, és a másik alsó lyukon fűzd be. A felső lyukon húzd ki a szalagot. A szalagvégeket a kezedben tartva nyomd össze fentről lefelé a hengert, úgy, hogy a felvágott csíkok elváljanak egymástól, és  kerek hasat alkossanak, mint a képen. A szalagokhoz a felső lyukak felett tűzőgéppel rögzítsd a hasas henger oldalait, így megmarad összenyomott állapotában a henger. A szalagok végeit kösd össze, így már akasztója is van a kis lampionnak. Már készen is vagy. Most már csak azt kell eldöntened, hogy hová akaszd a díszt.


Jó munkát, vidám készülődést!
Tetszik? Oszd meg!

Dekoráció születésnapra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Dekoráció születésnapra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Egy gyerek party akkor az igazi, ha színes, vidám minden a sok apróság körül. Állatok, hercegnők, lovagok, fények, és csillogás.
Kerti partyra készíts konzervdobozokból hangulatvilágítást. Helyezzel el a kertben minél több apró mécsest, hadd világítson az ezer Szentjános bogár.
Születésnapi partyra készülsz, és nem tudod, milyen dekorációt készíts, vagy milyen legyen a stílusos hangulatvilágítás? Használd a karácsonyi fényfüzéreket.
Lufi dekoráció kicsiknek, nagyoknak. A lufiból ezer féle formában, és módon lehet dekorációt készíteni. Pl így:
Vond be a gyerekeket az ünnepi dekoráció elkészítésébe. Így a buli már akkor elkezdődhet, amikor még csak a készülődés zajlik.
Egy szép, egységes asztal díszítés feldobja a party hangulatát, és kiemeli azt, hogy a vendéglátó mennyire odafigyel a részletekre.
Ha szereted az élénk színű papírokat, és szívesen készítesz belőle díszeket, akkor érdemes megtartani a vágás utáni maradékot, mert ez is felhasználható még.
Kisgyerekek születésnapi patyján a dekoráció lényege az, hogy színes, és vidám legyen. Mi lenne erre alkalmasabb, mint a bohóc fejek.
Készíts nyakkendő girlandot a közeledő partyra, ha azt fiúnak, vagy férfinak a tiszteletére rendezitek.