Szent Család Karácsonyi dekoráció

A karácsonyi dekoráció szerves része a Szent Család. Nem maradhat el egy otthonból sem, hiszen a szeretet ünnepének eredetére emlékeztetnek.
Tetszik? Oszd meg!

Szent Család Karácsonyi dekoráció

A Szent Családot elkészítheted sokféle formában. Egyszerű kivágott figurákkal, vagy akár meg is vásárolhatod a boltban.

A képen látható cserépből, kis fagolyókból, zsákvászonból készített darabok viszont klasszikus alapanyag felhasználásukkal nagyon szép kis kiegészítői lehetnek az ünnepi dekorációdnak. Ezek a kis figurák akár az iskolai, óvodai díszítésben is szerepet kaphatnak.

Szükséged lesz három mini terrakotta cserépre, 3 darab fagolyóra, zsákvászonra, és egy kis raffiára. Az összeállításhoz ragasztó, filc, és papír csíkok szükségesek.

A cserepeket, és a fagolyókat hobby boltokból tudod beszerezi.

Két cserepet fordíts nyílással lefelé, majd ragaszd rá a fagolyókat. Máriának készíts kendőt a zsákvászonból, ragaszd a helyére, és kösd át raffiával. Végül rajzold meg filccel a szemét.

József fejfedőjét is vágd ki, ragaszd a fagolyóra, díszítsd raffiával, és rajzolj szemet neki.

A kis Jézus bölcsője lesz a harmadik cserép. Ezt béleld ki összegyűrt papírcsíkokkal, majd a fejét jelképező fagolyót vond be kis barna anyagdarabbal, fess neki szemeket, és helyezd el a papírcsíkokkal bélelt bölcsőben.

Keress neki egy kiemelt helyet a lakásban, és várd békésen az ünnepeket.


Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Dekoráció Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Dekoráció Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A Karácsony azon túl, vagy éppen azért, mert a szeretet ünnepe, a kis Jézus születésének az ünneplése is.
Kötöző zsinórból, és egy kis filc anyagból magad is készíthetsz olyan függő díszt, ami úgy néz ki, mintha egy kézműves boltban vásároltad volna.
A varrott díszek egyre gyakrabban előfordulnak a karácsonyfán, és a lakások, egyéb belső terek díszítésénél is.
A lakásunkban heverő, éppen nem használt tárgyak, mint például egy egyszerű befőttes üveg is, lehetnek az ünnepi dekorációnk kiinduló darabjai.
Készíts magad karácsonyi dekorációt a lakásodba, a munkahelyedre, íróasztalodra, és lepd meg barátaidat is velük.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
Egy régi könyvből, néhány apróság felhasználásával érdekes, és szép karácsonyi dekorációt készíthetsz.
A befőttes üvegek tetejét is fel lehet használni mindenféle módon dekorációk, díszek készítéséhez.