Koszorú dísz a Szent Családdal

A Karácsony azon túl, vagy éppen azért, mert a szeretet ünnepe, a kis Jézus születésének az ünneplése is.
Tetszik? Oszd meg!

Szent Család ajtó koszorú

A Szent család megjelenése az ünnepi dekorációban, a karácsonyfán, mindenki számára szép, és meghitt gondolatokat teremt. Bátran készítsünk hát olyan szoba, vagy ajtó díszt, ahol központi szerepet kapnak ők.

Egy szép, saját kézzel varrt ajtó koszorún egyszerűen, mégis igényesen meg tudjuk alkotni Józsefet, Máriát, és az újszülött Jézust.

Ezen a weboldalon találtam rá a képen látható szép ünnepi dekorációra, és azt hiszem, egy kis újragondolással idén a mi ajtónkat is egy hasonló koszorú fogja díszíteni.

A képen szereplő koszorú alapja karton lap kerek gyűrű formára vágva. Én egy hungarocell koszorú alapot fogok használni, mert jobban kedvelem a teltebb formákat.

A koszorú alapot egy színes karácsonyi, vagy kockás, csillagos, esetleg piros-fehér csíkos anyaggal vond be. Ha lapos a koszorúd, akkor az anyagot ragaszthatod is. Sőt, ha szereted a szalvéta technikát, akkor akár decoupage-olhatod is az alapot.

A dekoráció, és a Szent család sablonját nyomtasd ki akkora méretben, amekkora figurák az általad tervezett koszorúhoz megfelelőek lehetnek, majd filc anyagokból vágd ki a darabokat. Öltsd össze őket kívülről összefogva az anyagokat pelenka öltéssel, majd a varrás befejezése előtt töltsd fel a figurákat vattával, vatelinnel.

Ha szeretnél glóriákat is készíteni, és József botját is megformázni, akkor ehhez vékony drótot használj.

Végül állítsd össze ragasztó segítségével a koszorút, és egy egy csipke szalaggal, kis karácsonyi dekor szalagból kötött masnival díszítsd.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Dekoráció Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Dekoráció Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A Karácsony azon túl, vagy éppen azért, mert a szeretet ünnepe, a kis Jézus születésének az ünneplése is.
Kötöző zsinórból, és egy kis filc anyagból magad is készíthetsz olyan függő díszt, ami úgy néz ki, mintha egy kézműves boltban vásároltad volna.
A varrott díszek egyre gyakrabban előfordulnak a karácsonyfán, és a lakások, egyéb belső terek díszítésénél is.
A lakásunkban heverő, éppen nem használt tárgyak, mint például egy egyszerű befőttes üveg is, lehetnek az ünnepi dekorációnk kiinduló darabjai.
Készíts magad karácsonyi dekorációt a lakásodba, a munkahelyedre, íróasztalodra, és lepd meg barátaidat is velük.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
Egy régi könyvből, néhány apróság felhasználásával érdekes, és szép karácsonyi dekorációt készíthetsz.
A befőttes üvegek tetejét is fel lehet használni mindenféle módon dekorációk, díszek készítéséhez.