Karácsonyi ajtódísz pvc csövekből

Más blogokban már mutattam nektek szép, és érdekes dolgokat, amik pvc csövekből készültek. Most azt mutatom meg, hogy karácsonyi dekoráció is készülhet belőle.
Tetszik? Oszd meg!

ajtódísz karácsony

Mire lesz szükséged: pvc csövek, ragasztó, akasztó zsinór, vagy lánc, díszek, esetleg szalag, fenyőág.

Ha nemrég építkeztetek, vagy a szomszédban cseréltek csöveket, akkor egyszerű dolgod van, mert csak elő kell szedned a megmaradt darabokat. Ha nincs, akkor építkező nagyáruházakban, vagy szakboltokban be tudod szerezni az alapanyagot. Használj különböző átmérőjű csöveket. Ha van vágó eszközötök, akkor használd azt, vagy daraboltasd fel a csöveket valamely férfi családtagoddal. Ha nincs ilyen eszközöd, akkor a vásárlás helyén biztosan segítenek neked. A darabok lehetnek egyforma hosszúak, de nézd csak meg a képeken, szerintem nagyon jól mutat, ha eltérő hosszakat használsz.

Ha már kéznél vannak a darabok, akkor már csak össze kell illesztened őket ragasztóval. A pisztolyragasztó elég erős, de vásárolhatsz speciális pvc cső ragasztót is. A neten van egy halom, különböző kiszerelésekben, különböző árakon.

Keress egy egyenes oldalfalú kör formájú tárgyat, és e köré kezdd felépíteni az ajtódíszt. Először csak építsd fel, hogy lásd, milyen lesz a végeredmény. Ekkor még tudsz sakkozni a darabokkal, melyik hová kerüljön, milyen elrendezés tetszik neked igazán. Így azt is látni fogod, melyik darabokat kell kifúrnod ahhoz, hogy az akasztót majd rögzíteni tudd hozzá. Ezt érdemes még a ragasztás előtt elkészíteni. Ha a tervezéssel meg vagy, akkor kezdheted a darabokat egyenként összeragasztani.

Várd ki a felhasznált ragasztó száradási idejét, aztán kezdheted az akasztó rögzítését.

Végül pakold tele díszekkel a csődarabokat. Egy csepp ragasztóval rögzítsd a díszeket, hogy biztosan ne potyogjanak ki.

karácsonyi ajtódísz

ajtódísz készítítés

ajándék karácsonyra

karácsony

húsvét

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Dekoráció Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Dekoráció Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A Karácsony azon túl, vagy éppen azért, mert a szeretet ünnepe, a kis Jézus születésének az ünneplése is.
Kötöző zsinórból, és egy kis filc anyagból magad is készíthetsz olyan függő díszt, ami úgy néz ki, mintha egy kézműves boltban vásároltad volna.
A varrott díszek egyre gyakrabban előfordulnak a karácsonyfán, és a lakások, egyéb belső terek díszítésénél is.
A lakásunkban heverő, éppen nem használt tárgyak, mint például egy egyszerű befőttes üveg is, lehetnek az ünnepi dekorációnk kiinduló darabjai.
Készíts magad karácsonyi dekorációt a lakásodba, a munkahelyedre, íróasztalodra, és lepd meg barátaidat is velük.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
Egy régi könyvből, néhány apróság felhasználásával érdekes, és szép karácsonyi dekorációt készíthetsz.
A befőttes üvegek tetejét is fel lehet használni mindenféle módon dekorációk, díszek készítéséhez.