Karácsonyfa fonal sorral

Lepd meg a szeretteidet Karácsonykor saját készítésű ajándékokkal, díszekkel. A magad alkotta meglepetések a figyelmedet sugározzák.
Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyfa fonallal bevonva

A saját készítésű ajándékok mindig kedves meglepetések a szeretteinknek. Ezek azok az apróságok, amelyeket megőriznek az emberek, és ha például újra és újra fel tudják használni, előveszik, minden alkalommal Te jutsz az eszükbe.

Készíts idén Karácsonyra kis fonalsorral bevont karácsonyfát.

Az üreges fonal csíkot egy kis méretű körmöcskével tudod legegyszerűbben elkészíteni. Ha tudsz kötni, akkor pedig kötőtű segítségével is megcsinálhatod.

A körmöcske használatát az alábbi képsort alaposan megnézve, könnyedén megtanulhatod.

körmöcske

körmöcske használata

A körmöcskén a szemek átemeléséhez nem feltétlen kell horgolótűt használnod. Kézzel is megoldható. De ha van horgolótűd, akkor persze gyorsabban haladhatsz a munkával.

Drótból hajlítsd meg egyre szűkülő körökből, rugó formára a karácsonyfát.

Az elkészült fonal csíkot húzd fel a drót fára, majd apró gyöngyökkel, charmokkal díszítsd fel a fát.

A fa méretét magad döntsd el. Ha karácsonyfa dísznek szánod, akkor kisebb alapot készíts. Ha szoba dekorációt készítesz, akkor bátran hajlíts nagyobb méretű fát.

Érdemesd elgondolkodnod azon is, hogy milyen típusű fonalból szeretnéd elkészíteni a díszt. Én például jobban kedvelem a viszonylag vékony horgoló fonalakat. De ha te dúsabb hatást szeretnél elérni, akkor használj puha, vastag kötő fonalat.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Dekoráció Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Dekoráció Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A Karácsony azon túl, vagy éppen azért, mert a szeretet ünnepe, a kis Jézus születésének az ünneplése is.
Kötöző zsinórból, és egy kis filc anyagból magad is készíthetsz olyan függő díszt, ami úgy néz ki, mintha egy kézműves boltban vásároltad volna.
A varrott díszek egyre gyakrabban előfordulnak a karácsonyfán, és a lakások, egyéb belső terek díszítésénél is.
A lakásunkban heverő, éppen nem használt tárgyak, mint például egy egyszerű befőttes üveg is, lehetnek az ünnepi dekorációnk kiinduló darabjai.
Készíts magad karácsonyi dekorációt a lakásodba, a munkahelyedre, íróasztalodra, és lepd meg barátaidat is velük.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
Egy régi könyvből, néhány apróság felhasználásával érdekes, és szép karácsonyi dekorációt készíthetsz.
A befőttes üvegek tetejét is fel lehet használni mindenféle módon dekorációk, díszek készítéséhez.