Függődísz ajtóra, csillárra

Kötöző zsinórból, és egy kis filc anyagból magad is készíthetsz olyan függő díszt, ami úgy néz ki, mintha egy kézműves boltban vásároltad volna.
Tetszik? Oszd meg!

Függő dísz

A képen látható függődísz elkészítéséhoz szükséged lesz natúr kötöző zsinórra, vagyis spárgára, némi filc anyagra, vagy karácsonyi mintás egyéb anyagra, karácsonyi szalagokra, apró tobozokra, kis karácsonyi dekor mintákra, tűre, cérnára, vattára, vagy vatelinre, és ragasztópisztolyra.

A kis szíveket persze meg is vásárolhatod, de nem nagy munka elkészíteni őket kézzel varrva. Vágj ki minta segítségével párban három szív alakzatot, kb 5-6 cm nagyságúakat. Ezeket varrd össze, töltsd meg vatelinnel, vattával, díszítsd ki karácsonyi dekor mintákkal, a tetejére pedig rögzíts egy hosszú spárga darabot. Most még ne vágd méretre azt.

Másik három spárga darab végére ragasztóval rögzíts tobozokat.

Fogd össze a szíveket, és a tobozokat, majd ízlésed szerinti más más hosszakkal igazítsd egymáshoz őket. Hurokban fordítsd vissza a spárga csomót, majd a hurok alatt kösd össze egy kisebb darab spárgával, nehogy szétcsússzanak. A még üres végeket rövidebb, de szintén eltérő hosszúságban vágd le, és a végükre húzz fa gyöngyöket, ragassz kis angyal figurákat, egyéb karácsonyi dekor alakokat. Végül karácsonyi szalagból köss masnit az elkötésként szolgáló spárgadarab köré.

A huroknál fogva fel tudod akasztani a díszt ajtóra, lámpára, vagy egy fali karra.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Dekoráció Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Dekoráció Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A Karácsony azon túl, vagy éppen azért, mert a szeretet ünnepe, a kis Jézus születésének az ünneplése is.
Kötöző zsinórból, és egy kis filc anyagból magad is készíthetsz olyan függő díszt, ami úgy néz ki, mintha egy kézműves boltban vásároltad volna.
A varrott díszek egyre gyakrabban előfordulnak a karácsonyfán, és a lakások, egyéb belső terek díszítésénél is.
A lakásunkban heverő, éppen nem használt tárgyak, mint például egy egyszerű befőttes üveg is, lehetnek az ünnepi dekorációnk kiinduló darabjai.
Készíts magad karácsonyi dekorációt a lakásodba, a munkahelyedre, íróasztalodra, és lepd meg barátaidat is velük.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
Egy régi könyvből, néhány apróság felhasználásával érdekes, és szép karácsonyi dekorációt készíthetsz.
A befőttes üvegek tetejét is fel lehet használni mindenféle módon dekorációk, díszek készítéséhez.