Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Dekor kúpból karácsonyfa sokféleképpen

A hobbi boltokban vásárolt dekor kúpból egyszerűen készíthetsz dekoratív lakásdíszt a karácsonyi készülődés, diszítgetés alkalmával.
Tetszik? Oszd meg!

fenyő dekoráció

Nézd végig a képeket, amelyeket összegyűjtöttem neked, és találd ki, te milyen anyagból szeretnéd elkészíteni a dekor karácsonyfádat. Természetesen, mindenképpen kell egy alap. Ez lehet egy vásárolt dekor kúp is, de ha ilyet nem kapsz, vagy nem akarsz venni, akkor megteheted azt is, hogy készítesz egyet kartonból.

Szedd össze az alapanyagokat, és a díszítő elemeket, legyen kéznél ragasztó, és már neki is láthatsz.

Milyen anyagokat használhatsz? A legegyszerűbb, ha valamilyen fonalat, vagy zsinórt használsz, és ezzel szépen egyenletesen, a sorokat szorosan egymáshoz illesztve tekered be az alapot, amit előzőleg bekensz ragasztóval. Jótanács: Mindig csak pár centiméternyi felületet ragasztózz be egyszerre, mert így sietned se kell, és biztosan nem kened össze magad.

Használhatsz kis téglalap alakú papírdarabokat is, amiknek az egyik oldalát felpödröd, és sorról sorra, alulról kezdve ragasztasz fel a kúpra. Így felragasztás után olyan lesz, mintha a kis fenyőnek kiálló ágai lennének. Figyelj arra, hogy a lapokat ne szabályosan egymás alá ragaszd, hanem eltolva.

Kicsit macerásabb, de szép a végeredmény, ha apró gyöngybe, vagy csillámporba forgatod bele a ragasztóval bekent felületű gúlát. Egy lapos felületre szórd ki a gyöngyöt, csillámport, kend be ragasztóval a gúla felületét, aztán óvatosan forgasd bele a kúpot. Mielőtt díszíted, hagyd alaposan megszáradni.

Vastag dísz zsinórral is betekerheted a kúpot.

Ha van kedved, használhatsz selyem, vagy szatén szalagot is. A szalagot 6-7 cm-es darabokra vágod, és a két végét egymáshoz ragasztod. Mikor megszáradtak a darabok, akkor éppúgy, mint a papír darabokat, alulról kezdve, sorról sorra, a sorokat eltolva egymáshoz képest felragasztod a szalagokat a kúpra.

Végül, ha az alap megszáradt, akkor száraz termésekkel, gombokkal, gyöngyökkel, apró gömbökkel, stb. feldíszíted a fát.

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

fenyő dekoráció

Jó munkát, vidám ötletelést!
Tetszik? Oszd meg!

Dekoráció Karácsonyra

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Dekoráció Karácsonyra

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A Karácsony azon túl, vagy éppen azért, mert a szeretet ünnepe, a kis Jézus születésének az ünneplése is.
Kötöző zsinórból, és egy kis filc anyagból magad is készíthetsz olyan függő díszt, ami úgy néz ki, mintha egy kézműves boltban vásároltad volna.
A varrott díszek egyre gyakrabban előfordulnak a karácsonyfán, és a lakások, egyéb belső terek díszítésénél is.
A lakásunkban heverő, éppen nem használt tárgyak, mint például egy egyszerű befőttes üveg is, lehetnek az ünnepi dekorációnk kiinduló darabjai.
Készíts magad karácsonyi dekorációt a lakásodba, a munkahelyedre, íróasztalodra, és lepd meg barátaidat is velük.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
Egy régi könyvből, néhány apróság felhasználásával érdekes, és szép karácsonyi dekorációt készíthetsz.
A befőttes üvegek tetejét is fel lehet használni mindenféle módon dekorációk, díszek készítéséhez.