Karácsonyi dekoráció

A karácsonyi dekoráció a lakásban fontos része az ünnepekre való készülődésnek. A lakás díszítése, az ötletek gyűjtése már önmagában megteremti az ünnepi hangulatot.

Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyi dekoráció a lakásban. A karácsonyi dekoráció a lakásban fontos része az ünnepekre való készülődésnek. A lakás díszítése, az ötletek gyűjtése ... tovább

... már önmagában megteremti az ünnepi hangulatot.

Mielőtt elkezdjük a lakásunk feldíszítését, először érdemes elgondolkodnunk azon, milyen színeket szeretnénk használni. Ezt követően szedjük elő az előző évi dekorációkat, és nézzük meg, mit tudunk belőle felhasználni.

Üljünk le néhány percre, és nézzünk szép a lakásban, próbáljuk felmérni gondolatban, hogy hova, mit szeretnénk tenni, milyen jellegű díszekben érdemes gondolkodni. (Nem vehetek gyönyörű karácsonyi, zenélő, mozgó, havas tájat ábrázoló fél négyzetméteres területet elfoglaló terepasztalkát, ha nincs üres felületem, ahová le tudom tenni)

Miután a fejünkben kezd összeállni a kép, fogjunk egy tollat, papírt, és gondoljuk át, mit kell beszerezni a már meglévő díszítőanyagok mellé.

Következő lépésként döntsük el, hogy mennyi pénz áll rendelkezésünkre, mert csak ezután tudjuk elkezdeni az alapanyagok beszerzését. Ha az anyagi keretek korlátlanok, akkor persze bármilyen díszt meg tudunk vásárolni, de ha vannak pénzügyi keretek, akkor érdemes sok mindent magunknak megcsinálni. Semmiről nem kell lemondani.

Nézzünk néhány dekorációs ötletet:

  • Díszpárnák: A kanapé díszpárnáinak huzatait könnyedén lecserélhetjük karácsonyi mintával, jelenettel díszített huzatokra. Ezzel az aprósággal hihetetlen változást érünk el. Ilyeneket venni is lehet, de a párnahuzatot megvarrni is egyszerű, hisz szabásminta se kell hozzá. Volt év, hogy varrtam huzatot, aztán néhány éve a Rossmann-ban fillérekért vettem tündéri, karácsonyi jelenetes párnahuzatokat. Azóta ezeket használom. A lányom imádja.
  • Terítő: A terítőkkel is bánhatunk sokkal bátrabban, mint az év többi szakaszában. Ne csak az asztalon cseréljük le. Tegyünk kicsi terítőket a polcokra is. Ezeket szintén megvarrhatjuk előrenyomott karácsonyi anyagokból, de hímezhetjük, vagy vásárolhatjuk is őket.
  • Girlandok, asztali tálak: A girlandokat, asztali tálakat fenyő, borostyán, fagyöngy, csipkebogyó, és tobozok beszerzésével fillérekből elkészíthetjük. Ha az elkészült műveket lefújjuk bronz, arany, vagy ezüst festékkel, akkor a színekkel is tudunk variálni, ha pedig lakkot (akár sima hajlakkot) is fújunk rá, akkor tartósabbak is lesznek, és kibírják vízkereszt idejéig.
  • Függők: A csillárokról, polcokról lógassunk le szalagokból, spárgából készített díszeket. Ezek a díszek lehetnek szalagra felfűzött, megfestett sógyurma formák, vagy kartonból kivágott karácsonyi minták, esetleg felfűzött régi karácsonyfa díszek. Én tavaly piros és fehér befőttes üvegek tetejére decoupage-oltam angyalkákat és azokat fűztem fel. Asztali, és polc díszek:: Szinte bármi lehet asztali, és polcdísz. Karácsonyi gyertyácskákat tegyünk a polcokra, vegyünk apró angyalkákat, vagy a régi díszekből tegyünk egy martinis pohárba, befőttes üvegbe, üvegvázába, és esetleg szalaggal díszítsük, de enélkül is szép.
  • Az adventi naptár, és az adventi koszorú: Ne feledjük, hogy az adventi koszorúk, és az adventi naptárok is szerves részei a karácsonyi dekorációnak, ezért úgy tervezzük meg a díszítést, hogy ezeknek is legyen helye, és színben is lehetőleg harmonizáljanak a többi elemmel.

Nézz szét a katalógusban az Ünnepi dekorációk kategóriában, illetve a blogbejegyzések között, és gyűjtsd az ötleteket! Vidám, és örömteljes dekorálást, és ünnepeket kívánok Neked!

Ajándék ötleteink

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

A Karácsony azon túl, vagy éppen azért, mert a szeretet ünnepe, a kis Jézus születésének az ünneplése is.
Kötöző zsinórból, és egy kis filc anyagból magad is készíthetsz olyan függő díszt, ami úgy néz ki, mintha egy kézműves boltban vásároltad volna.
A varrott díszek egyre gyakrabban előfordulnak a karácsonyfán, és a lakások, egyéb belső terek díszítésénél is.
A lakásunkban heverő, éppen nem használt tárgyak, mint például egy egyszerű befőttes üveg is, lehetnek az ünnepi dekorációnk kiinduló darabjai.
Készíts magad karácsonyi dekorációt a lakásodba, a munkahelyedre, íróasztalodra, és lepd meg barátaidat is velük.
A hóember Mikulástól Szilveszterig aranyos, és alkalomhoz illő dekoráció a lakásban, munkahelyen, iskolában, más közös terekben.
Készíts apró, függő karácsonyi dekorációt. Ezekkel az apró díszekkel meglepheted a barátaidat, ismerőseidet, és a környezetedben is jól mutatnak.
Egy régi könyvből, néhány apróság felhasználásával érdekes, és szép karácsonyi dekorációt készíthetsz.
A befőttes üvegek tetejét is fel lehet használni mindenféle módon dekorációk, díszek készítéséhez.
Az apróságok mindent karácsonyfa díszt alaposan megszemlélnek, és kiválasztják a nekik kedves darabokat. Lepd meg őket egy játék figurával.
Lepd meg a szeretteidet Karácsonykor saját készítésű ajándékokkal, díszekkel. A magad alkotta meglepetések a figyelmedet sugározzák.
A kis kása gyöngyökkel díszített ajándékok a csillogásukkal is ünnepibbé tudják varázsolni a megjelenést. Próbáld ki Te is.
A Szent család, a pásztorok, a királyok, és a jászol megjelenése a karácsonyi dekorációban szinte elengedhetetlen. Valósítsd ezt meg a saját ízlésed szerint.
Néha a legegyszerűbb módon hozhatunk létre gusztusos, szép dekorációs darabokat, díszeket. Ilyen ez a kis fenyőfa is.
A kupakokból készült kis szarvas karácsonyfa díszt a gyerekeknek ajánlom. Könnyedén elkészíthetik a helyes kis figurákat.
Ha szereted a teljesen natúr díszeket, akkor próbálj meg mindenféle gyümölcsöt megszárítani, és készíts azokból díszeket.
A karácsonyi dekoráció lényege az, hogy az ünnep hangulatát hozza még közelebb, elvarázsoljon bennünket.
A kiürült üdítős üvegeket már többféle formában felhasználtuk kézzel készített ajándékokhoz. Most a karácsonyi dekoráció részeként szerepelnek itt.
A rénszarvas figurák minden kivitelben, formában illenek a karácsonyi dekorációhoz. A színektől függően lakás, és gyerekszoba dísz is készülhet belőlük.
Néha a legegyszerűbb, vagy legképtelenebb tárgyakból születnek a legjobb ajándék, és dekorációs ötletek. Nézd csak a karácsonyi lombseprűt.
A karácsonyi dekoráció szerves része a Szent Család. Nem maradhat el egy otthonból sem, hiszen a szeretet ünnepének eredetére emlékeztetnek.
A karácsonyi dekoráció klasszikus, piros színvilágát megbolondíthatjuk a csíkos, kockás, pöttyös mintázattal is. Így biztosan hangulatos dekorációnk lesz az ünnepekre.
Az ünnepi díszbe öltöztetett lakásban lehetnek olyan vidám elemek is, mint például az elf cipőbe öltöztetett székek, asztalok. Nézd csak:
A mézeskalács illata belengi a lakást, és ha eddig nem volt karácsonyi hangulatod, hát akkor a fahéj. és gyömbér illata biztosan meghozza számodra, és a családod számára is.
Készíts arany, és ezüst csillogó dekorációt műanyag figurákból a karácsonyi ünnepekre, és díszítsd a lakásod velük.
Ne dobd ki a régi, már nem használt pulóvereket, ha szeretted a mintájukat, és szívesen készíted magad a lakásod ünnepi dekorációját.
Szép színes szalagokból, néhány karácsonyfa díszből nagyon szép szobadekorációt készíthetsz az ünnepekre.
Mindenféle otthon található anyagból készíthetünk karácsonyi dekorációt a lakásunkba. Próbáljuk ki a különböző formájú száraztésztákat is.
Néhány faágból nagyon helyes dekoráció készíthető. Nézd meg ezt a kis karácsonyfát, és próbáld ki magad is.
Nagyon szép, és ízléses megjelenésű lehet egy egyszerű, fehér dísz kis mennyiségű piros díszítéssel. Nézd ezt a kis ajtódíszt.
Ha van egy adag csipeszed, amit már nem használsz, vagy tönkre mentek, de a rugó még jó, akkor próbáld ezt ki:
Néha valóban a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb dolgokból lehet egyedi, szép ajándékokat, díszeket készíteni.
Készítsd magad a lakásod karácsonyi dekorációját. Az órák, amit a készülődéssel töltesz, közelebb hozzák az ünnepeket, és a hangulatunk egyre jobb, a várakozás egyre nagyobb.
A neten böngészve arra jöttem rá, hogy nem csak az a mondás igaz, hogy az egész világ sörnyitó, hanem az is, hogy a söröskupak bármire jó. Karácsonykor is.
Készíts asztali gyertyatartót a borospoharakból a karácsonyi, ünnepi terítékhez. Garantáltan mindenki oda lesz érte.
Sógyurma megformázásával, vagy éppen gipsz öntéssel is készíthetsz aranyos, és egyedi karácsonyi lakásdekorációt.
A hobbi boltokban vásárolt dekor kúpból egyszerűen készíthetsz dekoratív lakásdíszt a karácsonyi készülődés, diszítgetés alkalmával.
A karácsonyi dekorációnál mindenki szereti, ha új dolgok is kerülnek a régiek közé. Sokan vagyunk úgy, hogy szívesen el is készítjük ahelyett, hogy a boltban vásárolnánk meg.
Egy darab filc, néhány bevágás, és már kész is a tündéri kis karácsonyi dekoráció. Ebben az esetben is igaz, hogy nem csak a bonyolult dolgok lehetnek szépek.
Mindenki próbálkozott gyermekkorában ilyen olyan papírformák kivgásával, és érdeklődve figyelte, mi lesz a végeredmény, ha kihajtogatja a papírt.
Más blogokban már mutattam nektek szép, és érdekes dolgokat, amik pvc csövekből készültek. Most azt mutatom meg, hogy karácsonyi dekoráció is készülhet belőle.
Drótból minden alkalomra készíthetsz szép dekorációkat a lakásodba. Karácsonyra például készíthetsz egy egyszerű kis fenyő formát.
Sokszor történik meg manapság, hogy előre megbeszélt ajándékot veszünk karácsonyra. Ilyenkor egy egy apró meglepetés megszínesíti a csomagok bontogatását.
Ajándékozz ötletes dekoráció elemeket ünnepekre. Derítsd ki, milyen színvilágot kedvel az ünnepelt, és lepd meg olyan apróságokkal, amelyeket felhasználhat az otthona díszítésére.
Ma már nálunk is elterjedt szokás, hogy a Mikulás nem a csizmánkba, hanem kis csizma, zokni forma zsákocskákba teszi az ajándékot.
Készítsünk 3D dísz karácsonyfát színes papírból. Ezt a dekorációt készíthetjük gyerekekkel is, de a felnőtteknek is kellemes időtöltés, és szép eredmény.
Gyönyörű csillag dísz készítését mutatom be ebben a blogbejegyzésben. Használhatod dekorációs elemként, karácsonyfára, vagy ajándékcsomag díszítésére.
Tündéri színes csillagokból álló, szalagos ajtódísz. Te is bármikor elkészítheted. Bármilyen színkombinációt használhatsz, ami illik a lakásodhoz.
Plafonra függeszthető gömbökből készült fenyőfa. Szépen csillog - villog, és bármekkorát, bármilyen színben készíthetünk, ízlés szerint.
Ez egy nagyon könnyű, de annál látványosabb multicolor karácsonyi dekoráció. A gyerekek imádják elkészíteni az ilyen díszeket, és a sikerélmény is garantált.
Néhány apró maradék anyaggal csodákat lehet művelni. Nem kell más, csak egy kis fantázia, és persze némi türelem, és lelkesedés.
Színes csomagoló papírból, zsákvászonból készült egyszerű, de nagyon helyes karácsonyi dekorációt mutatok be ebben a bejegyzésben.
Ne dobjuk ki a kiégett villanykörtéket, mert karácsonykor jó szolgálatot tehetnek. Igazi üveg díszek készíthetőek belőle.
Ez a csillag, aminek az elkészítését be szeretném mutatni, nem csak lampionnak használható, hanem szoba, vagy karácsonyfa díszítésre is használható.
Aki az étkező székeit is szeretné feldíszíteni karácsonyra, annak ebben a bejegyzésben mutatok pár ötletet. Vannak köztük egyszerűbbek, nehezebbek is.
Minden otthonban van egy doboz, ami tele van leszakadt, régi gombokkal. Többé ne dobjuk ezeket félre. Használjuk fel a karácsonyi dekorációhoz.
Varázsoljuk ujjá a régi díszeket. Használjuk fel őket új dekoráció készítéséhez. Ez a gömb csokor tündéri és könnyen elkészíthető.
Ötletes, egyszerű, és bármilyen maradék anyag felhasználható hozzá. A kis függők mintáját ízlés szerint változtathatjuk. Hangulatos, vidám díszítő elem.
Látványos, egyszerűen elkészíthető dísz, amit használhatunk dekorációnak, felrakhatjuk a fára, vagy adhatjuk ajándékba is. A gyerekek is könnyedén elkészíthetik.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!