Rózsacsokor papírpénzből

A ballagás valami elhagyása, és egy új kezdet. Hogy mi jön ezután? A fiatalok terveket szőnek. Utazni akarnak, új iskolát kezdenek.
Tetszik? Oszd meg!

A középiskola, vagy a főiskola, egyetem befejezése mindig egy új kezdet. Jön a nyár, és el kell dönteni, merre tovább. Vagy éppen felszabadulni, utazni, pihenni szeretne a “vén diák”.

A tervekhez pénz kell. Ezért nem baj, ha ballagási ajándékként pénzt adunk. Ennek egyik vidám, és kreatív megoldása lehet a pénzcsokor. Készítsük el saját magunk.

pénzcsokor

A csokorhoz szükséges zöldet összeszedhetjük a kertben, vagy meg is vásárolhatjuk a virágboltban. Szerezzünk be a hobbi boltból zöld zsenília szálakat.
Készítsük elő a papírpénzt.

Hajlítsuk csónak formára a pénzt, majd hajtsuk félben a hossza mentén. Közben gyűrjük meg az ujjunkkal. A zsenília szállal óvatosan rögzítsük. Ezt tegyük meg három papírpénzzel. 

pénz csokor

pénz ajándékba

pénzt ajándékba

Illesszük  össze a darabokat úgy, hogy egymásra tesszük őket, miközben a zsenília szálakat szorosan összefogjuk. Próbáljuk minél jobban elfordítani a darabokat, hogy ne fedjék egymást teljesen.
A zsenília szálakat szorosan sodorjuk össze.

ajándék pénz

Végül egy ceruza segítségével formázzuk a szirmokat.

ajándékozz pénzt

Ha négy papírpénzt illesztünk egybe, akkor a középsőből formázhatunk kúpot. Így olyan rózsát kapunk, ami még félig bimbózik, nem nyílt ki teljesen.

pénz rózsa

Ha elkészültek a virágok, akkor illesszük őket a zöld csokorba.

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Ballagás

Virágot szeretne ajándékozni? Milyen virágot? Vágott, vagy cserepes virágot? Hány szál virág? milyen színű virág? Adott ...
A Tablet, iPad, valahol a laptopok, és az okostelefonok között helyezkednek el. Sokan használják munkára, de még többen ...
Ebben a kategóriában laptopokat, notebookokat találsz, amelyek ma már sokak számára a mindennapi munka és szórakozás ele...

Ballagás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A vásárolt ajándék mellé, vagy a ballagónak szánt pénz ajándékhoz készíts egy stílusos, egyedi üdvözlőlapot.
Bármelyik iskolával végez éppen a ballagó, könyvjelzőre biztosan szüksége lesz még. Az pedig csak emeli az ajándék értékét, ha ez a darab emlékezteti egy szép alkalomra.
Készíts ajándék kép, vagy tükör keretet összeszedett iskolai cuccokból a ballagó diáknak. Ajándékozd őt meg örök emlékekkel.
Készíts egy magad festette nagy borospohár ajándék szettet a ballagó vén diáknak. A pohárra pedig tegyél bojtár kalapot a hangulat kedvéért.
Készíts lufi babát a ballagónak nagy kalappal, és hosszú bojttal. Legyen ő a kísérője egész nap a vén diáknak.
Készíts ötletes, egyedi ballagó poharat a vén diáknak. Ezzel koccinthat, amikor megünneplitek a teljesítményét, és aztán elteheti emlékbe.
Tündéri ötletet találtam a neten, ami aranyos ajándék ötlet a ballagó fiatalnak, akár középiskolából, akár a felsőoktatásból kerül ki végzősként.
Mitől lesz az ajándék az alkalomhoz illő? Természetesen attól is, hogy oda illőnek érezzük, avagy sem, de leginkább a csomagolástól, a díszítéstől.
Készítsd el a saját ballagási lufiját az iskolát otthagyó vén diáknak. Ajándékozd meg egy léggömbbel.