Régi kedvenc új formában

Amikor kirepül a gyerek, az megérinti az egész családot. A szoba üresen marad, és ő nem biztos, hogy magával meri vinni a régi kedvenceket.
Tetszik? Oszd meg!

Az ovis alvó maci, a kedvenc bögre, a gyermekkori mesekönyvek a polcon maradnak, ő pedig elmegy új könyvekkel, új bögrékkel, és elkezdi az életét egy idegen helyen, idegen tárgyak között. Ha nem is mondja, nehéz ezt átélni neki is. Az új bármilyen vonzó, és izgalmas, néha kell valami, ami az otthon melegét idézi. Segíts neki. Adj neki egy új formát öltött régi kedvencet, amit magával vihet, és beleburkolózhat, ha kell néhány perc.

A tavaszi ruhásszekrény ürítésnél csend el a régi pólókat, és készíts neki takarót, párnát belőle. Ezt bátran magával viheti, és egy egy kockáról felidézheti az otthon töltött éveket.

pólóból takaró

Nem kell, hogy a takaró tökéletes legyen. Csak legyen ott.

Vágd le a pólók tetejét. Segít a munkában, ha a kész szegéseket próbálod beilleszteni a munkádba. Így csak annyit kell varrnod, amennyi feltétlen szükséges.

Mielőtt elkezdet összevarrni a pólókat, mindenképpen rakd ki egy lapos felületen, hogy lásd, biztosan ezt a sorrendet választanád, vagy még változtatsz rajta.

póló varrás

Mindenképpen varrj két póló réteg közé egy bélés anyag réteget. Ezt aszerint válaszd meg, hogy milyen vastag plédet szeretnél készíteni. Ha nincs elég póló, akkor varrd bele egy egy már kiselejtezett kedvenc nadrág szárát, vagy bármilyen oda illő anyagot.

ágytakaró otthon

ágytakaró saját kézzel

Ha kedved van hozzá, akkor a maradék anyagból, póló ujjakból párnát is varrhatsz a takaróhoz. Ha bevagdosod a széleket, és jó erősen kihúzogatod, akkor rojtos kockákat kapsz, és összevarrva helyes, vidám párna az eredmény.

póló párna

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Ballagás

Virágot szeretne ajándékozni? Milyen virágot? Vágott, vagy cserepes virágot? Hány szál virág? milyen színű virág? Adott ...
A Tablet, iPad, valahol a laptopok, és az okostelefonok között helyezkednek el. Sokan használják munkára, de még többen ...
Ebben a kategóriában laptopokat, notebookokat találsz, amelyek ma már sokak számára a mindennapi munka és szórakozás ele...

Ballagás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A vásárolt ajándék mellé, vagy a ballagónak szánt pénz ajándékhoz készíts egy stílusos, egyedi üdvözlőlapot.
Bármelyik iskolával végez éppen a ballagó, könyvjelzőre biztosan szüksége lesz még. Az pedig csak emeli az ajándék értékét, ha ez a darab emlékezteti egy szép alkalomra.
Készíts ajándék kép, vagy tükör keretet összeszedett iskolai cuccokból a ballagó diáknak. Ajándékozd őt meg örök emlékekkel.
Készíts egy magad festette nagy borospohár ajándék szettet a ballagó vén diáknak. A pohárra pedig tegyél bojtár kalapot a hangulat kedvéért.
Készíts lufi babát a ballagónak nagy kalappal, és hosszú bojttal. Legyen ő a kísérője egész nap a vén diáknak.
Készíts ötletes, egyedi ballagó poharat a vén diáknak. Ezzel koccinthat, amikor megünneplitek a teljesítményét, és aztán elteheti emlékbe.
Tündéri ötletet találtam a neten, ami aranyos ajándék ötlet a ballagó fiatalnak, akár középiskolából, akár a felsőoktatásból kerül ki végzősként.
Mitől lesz az ajándék az alkalomhoz illő? Természetesen attól is, hogy oda illőnek érezzük, avagy sem, de leginkább a csomagolástól, a díszítéstől.
Készítsd el a saját ballagási lufiját az iskolát otthagyó vén diáknak. Ajándékozd meg egy léggömbbel.