Lufi baba ballagásra

Készíts lufi babát a ballagónak nagy kalappal, és hosszú bojttal. Legyen ő a kísérője egész nap a vén diáknak.
Tetszik? Oszd meg!

Lufi baba ballagásra

A ballagó baba elkészítése maga is szórakoztató elfoglaltság. Hát még a pillanat, amikor magaddal cipeled, és átadod a ballagó diáknak az “apró” ajándékodat.

Szerezz be egy ív fekete kartont, egy függöny bojtot (ezt elkészítheted fonalból is), egy nagy sárga lufit, fekete, vastag alkoholos filcet, 9 darab fekete lufit, és egy hosszú fa pálcát. Az összeállításhoz használd a tüdődet, és ragasztószalagot.

Az egyik fekete lufit töltsd fel vízzel. Ez lesz a súly, ami megtartja a lufibabát.

Fújd fel az összes többi lufit.

A sárga lufit nagyobbra fújd, mint a feketéket. Majd rajzold meg a szemeit, a száját. Ha szépen tudsz rajzolni, akkor készíthetsz összetettebb arcot is a lufi babának.

Négy-négy lufit kötözz össze szorosan. A fapálca egyik végére kötözd fel, és ragasztószalaggal is erősítsd meg a vízzel töltött lufit, majd a két négyes lufit egymáson eltolva erősítsd a pálcára.

Kösd fel a lufi fejet a pálca másik végére. Mindezt úgy tedd, hogy a fa pálca ne lógjon ki a fekete lufik fölé. Vagyis ha szükséges, vágd méretre.

A fekete kartonból vágj egy nagy négyzetet, és egy karton csíkot. A csík két végét ragasztószalaggal rögzítsd egymáshoz, majd szintén a ragasztószalagot használva rögzítsd az egyik oldalára a karton négyzetlapot. A sapka akkor lesz kész, ha a bojtot is a helyére teszed.

Végül ragaszd a helyére a kalapot.

Most már kész az ajándék babád. Fogd, és add át az ünnepelt ballagónak.


Jó munkát, vidám alkotást! 
Tetszik? Oszd meg!

Ballagás

Virágot szeretne ajándékozni? Milyen virágot? Vágott, vagy cserepes virágot? Hány szál virág? milyen színű virág? Adott ...
A Tablet, iPad, valahol a laptopok, és az okostelefonok között helyezkednek el. Sokan használják munkára, de még többen ...
Ebben a kategóriában laptopokat, notebookokat találsz, amelyek ma már sokak számára a mindennapi munka és szórakozás ele...

Ballagás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A vásárolt ajándék mellé, vagy a ballagónak szánt pénz ajándékhoz készíts egy stílusos, egyedi üdvözlőlapot.
Bármelyik iskolával végez éppen a ballagó, könyvjelzőre biztosan szüksége lesz még. Az pedig csak emeli az ajándék értékét, ha ez a darab emlékezteti egy szép alkalomra.
Készíts ajándék kép, vagy tükör keretet összeszedett iskolai cuccokból a ballagó diáknak. Ajándékozd őt meg örök emlékekkel.
Készíts egy magad festette nagy borospohár ajándék szettet a ballagó vén diáknak. A pohárra pedig tegyél bojtár kalapot a hangulat kedvéért.
Készíts lufi babát a ballagónak nagy kalappal, és hosszú bojttal. Legyen ő a kísérője egész nap a vén diáknak.
Készíts ötletes, egyedi ballagó poharat a vén diáknak. Ezzel koccinthat, amikor megünneplitek a teljesítményét, és aztán elteheti emlékbe.
Tündéri ötletet találtam a neten, ami aranyos ajándék ötlet a ballagó fiatalnak, akár középiskolából, akár a felsőoktatásból kerül ki végzősként.
Mitől lesz az ajándék az alkalomhoz illő? Természetesen attól is, hogy oda illőnek érezzük, avagy sem, de leginkább a csomagolástól, a díszítéstől.
Készítsd el a saját ballagási lufiját az iskolát otthagyó vén diáknak. Ajándékozd meg egy léggömbbel.