Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Sógyurma kövekkel Apának

A sógyurma elkésztése egyszerű, és mégis nagyon helyes ajándékok készíthetők belőle, ráadásul a gyerekek nagyon szerepnek dolgozni vele.
Tetszik? Oszd meg!

Készíts apának sógyurmából és apró kövekből, kavicsokból Apák Napjára ajándékot.

sógyurma apák napjára

Sógyurma recept:

20 dkg finom búzaliszt
20 dkg finom konyhasó
125 ml szobahőmérsékletű víz
2 evőkanál étolaj

Ha színes anyagot szeretnénk, akkor a folyadékhoz keverjünk céklalevet, vagy ételfestéket (természetesen a kívánt színűt), mielőtt összekeverjük a liszttel, és a sóval.

Miután elkészítettük a gyurmát, elkezdhetjük megformázni amit szeretnénk. Esetünkben egy vastagabb lapot egyengessünk ki, ehhez használhatunk sodrófát is. Ezután az előre odakészített, letisztított apró köveket mélyen a gyurmába nyomva készítsük el a feliratot. Ügyeljünk arra, hogy a kövek tényleg mélyen üljenek a gyurmában.

Az elkészült művet ki kell szárítani. Erre a legalkalmasabb, ha sütőbe tesszük 50-60 fokra, és ezen a hőfokon kiszárítjuk az anyagot.

Ha formákat szaggattunk a gyurmából, és úgy szárítottuk ki, akkor egy kis reszelővel száradás után teljesen simává, egyenletessé tudjuk tenni a felületet.

Ha nyers színű alapanyaggal dolgozunk, akkor a kiszáradás után is festhetjük temperával, de ne használjunk sok vizet.

A munkánk legvégén lakkal még tartósabbá, és mutatósabbá tudjuk tenni a művünket.

Bátran állj neki, és alkoss. Készíts vidám, kedves ajándékot édesapádnak ezzel az egyszerű, mégis nagyszerű technikával!

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Apák napja

Ma már otthon is elkészítheti bárki a kedvenc italát. Csak körül kell nézni a neten a recept után, beszerezni a szüksége...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
A horgászat egy olyan hobbi, amelyet egész évben űzhet a sport szerelmese. Bármit ajándékozol, ami a szenvedélyéhez kell...
Ez egy igazi férfi kategória. Ajándékozz Gps-t, vagy Hi fi cuccokat, Blu-ray lejátszót, vagy fényképezőgépet. Lepd meg a...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A zenehallgatás átszövi az életünket. A zene minden lelket megérint, és érzelmeket vált ki. A zene megmozdít testben, és...

Apák napja

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Szinte minden apa kedvel valami sportot, és űzi is azt jó esetben. Vannak kedvenc játékosai, emlékezetes sport ereklyéi.
Már sokszor festettünk követ a blogjaimban, de ezt nem lehet megunni. A természet ezer formája, anyaga szolgáltatja a tökéletes alapot az alkotáshoz.
A kütyük, bigyók fénykorában te magad is meglepheted egy kis asztali játékkal a párodat, barátaidat, vagy valamely férfi családtagodat.
A férfiak, bár többnyire nem sikeresek a takarításban, rendrakásban, és tartásban, azért az autóik tisztaságát fontosnak tartják.
Nem biztos, hogy szükség van széfre az otthonodban, vagy a munkahelyeden, de nem árthat, és aranyos ötlet a könyves széf.
A nyár a futball szezon. Szinte minden idényben akad egy EB, VB, vagy valamilyen nagy volumenű bajnokság.
Habár a férfiaknak nem sajátjuk a falak díszítgetése, egy egy személyes, és igazán pasis dekoráció számukra is tetszetős dísze lehet a szobának.
Apák Napja alkalmából lepd meg apát, és nagyapát egy általad készített filc képpel a kedvenc sportja jelképéről.
A díszített kulcsok apró figyelmességről árulkodó ajándékok, hiszen nem újként vásárolt, vagy külön, az alkalomra készített meglepetések.