Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Kulcs bicska

Szuper ötlet Apák Napjára. Ez igényel egy kis barkács ismeretet, és komolyabb eszközöket is, de szerintem nagyszerű gondolat.
Tetszik? Oszd meg!

Ha lehet, vedd igénybe apa, vagy nagyapa barkács műhelyét. Esetleg segítséget i kérhetsz tőlük az ajándék elkészítéséhez úgy, hogy csak a részleteket látják, de nem tudják, mire készülsz. Az ötletet az Instructable weboldalán találtam. Itt video felvételt is láthatsz arról, hogy készül a nagy mű. Én most mutatok néhány képet, amelyek szintén segítenek a kulcs bicska elkészítésében.

kulcstartó bicska apák napjára

Alapanyagok: Szükséged lesz egy vékony fa lapra, egy vékony fém lapra, két csavarra, anyával, és kis védő gyűrűkre, és festékre.

Eszközök: Kell hozzá fűrész, fúró, fémvágó olló, valamilyen rögzítő, csavarhúzó, ecset, és reszelő.

ajándék ötlet apák napjára

A kulcsok méretét figyelemre véve rajzold meg a bicska forma keretét (ez az a mindkét végén lekerekített téglalap). Ezt a mintát körülrajzolva a fa lapokon, fűrésszel vágd ki a két fa lapot.

apák napja ajándék

Miután készen vannak a fa lapocskák, ezeket használd sablonnak a fémlapon. Rajzold meg a fém lapon a két lekerekített téglalapot, majd fémvágó kéziszerszámmal vágd ki ezeket is. Próbáld mindennek a szélét alaposan lekerekíteni, eldolgozni.

ajándék készítés apák napja

A fa, és fém lapokat pontosan, és szorosan rögzítsd egymáshoz, mielőtt nekiállsz a fúrásnak.

kulcstartó bicska apák napja

Fúrd ki a két lyukat. Mielőtt nekiállsz, nézd meg a kulcsok segítségével, hogy hová kell esnie a lyukaknak. Itt az a fontos, hogy amikor majd befordítod a kulcsokat, akkor ne lógjon túl a fejük a bicskán.

ajándék apák napja

A fém lapot a kezedben tartva dugd át a lyukon az egyik csavart, és kezd el felrakni a kulcsokat. Minden kulcs elé, és mögé tegyél elválasztó védő gyűrűt. Ügyelj arra, hogy mindkettő oldalra ugyanannyi kulcs kerüljön. Végül tedd rá a másik fémlapot a felfűzött kulcsokra, és zárd le az anyákkal.

ajándék férfiaknak

pasis ajándék

ajándék ötlet férfiaknak

Ezután ragasztóval rögzítsd a fa lapokat is a fém felületére. A kulcsokat kifordítva a rögzítőkkel fogasd össze a fém és a fa lapot, amíg a ragasztó meg nem köt.

kulcstartó bicska apák napjára

kulcstartó bicska férfiaknak

Végül fest le a fa felületet a kívánt színre.

apák napi meglepetés

kulcstartó bicska apák napjára

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Apák napja

Ma már otthon is elkészítheti bárki a kedvenc italát. Csak körül kell nézni a neten a recept után, beszerezni a szüksége...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ez egy igazi férfi kategória. Ajándékozz Gps-t, vagy Hi fi cuccokat, Blu-ray lejátszót, vagy fényképezőgépet. Lepd meg a...
A horgászat egy olyan hobbi, amelyet egész évben űzhet a sport szerelmese. Bármit ajándékozol, ami a szenvedélyéhez kell...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A zenehallgatás átszövi az életünket. A zene minden lelket megérint, és érzelmeket vált ki. A zene megmozdít testben, és...

Apák napja

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Szinte minden apa kedvel valami sportot, és űzi is azt jó esetben. Vannak kedvenc játékosai, emlékezetes sport ereklyéi.
Már sokszor festettünk követ a blogjaimban, de ezt nem lehet megunni. A természet ezer formája, anyaga szolgáltatja a tökéletes alapot az alkotáshoz.
A kütyük, bigyók fénykorában te magad is meglepheted egy kis asztali játékkal a párodat, barátaidat, vagy valamely férfi családtagodat.
A férfiak, bár többnyire nem sikeresek a takarításban, rendrakásban, és tartásban, azért az autóik tisztaságát fontosnak tartják.
Nem biztos, hogy szükség van széfre az otthonodban, vagy a munkahelyeden, de nem árthat, és aranyos ötlet a könyves széf.
A nyár a futball szezon. Szinte minden idényben akad egy EB, VB, vagy valamilyen nagy volumenű bajnokság.
Habár a férfiaknak nem sajátjuk a falak díszítgetése, egy egy személyes, és igazán pasis dekoráció számukra is tetszetős dísze lehet a szobának.
Apák Napja alkalmából lepd meg apát, és nagyapát egy általad készített filc képpel a kedvenc sportja jelképéről.
A díszített kulcsok apró figyelmességről árulkodó ajándékok, hiszen nem újként vásárolt, vagy külön, az alkalomra készített meglepetések.