Apák napja, apák napi ajándék ötletek

Ismerd meg ezt a méltatlanul háttérbe szorított szép ünnepet, ahol az édesapákat ünnepeljük!

Tetszik? Oszd meg!

Az apák napja a legtöbb ember számára a mai napig nem olyan ismert, mint az anyák napja. Holott, az apa szerepe ... tovább

... a családban éppen olyan fontos, mint az anyáé. Ha pedig az apa feladatai és jelenléte éppen olyan nagy súlyt kap a csalág életében, az gyermekek egészséges testi lelki fejlődésében, akkor bizony őket is ünnepelnünk illik. Hisz ember még nem született, akinek apja ne lett volna.

Az én apukám - Baráth Gabriella: Az én apukám csudijó!

Van neki egy tutijó Sapka, sálja,
nagy kabátja, Így mindenki őt csodálja

De az én apukám mást is tud!
Mókát, játékot, mosolyt hoz!
És akkor is, ha rossz vagyok,
Én tudom, ő akkor is SZERET nagyon!

Magyarországon, és sok más országban az Apák napja június harmadik vasárnapja. Ezen a napon az apaságot, a szülői szerepet ünnepeljük. Ilyenkor megemlékezhetünk, kicsit ünnepelhetjük az apukánkat, nagypapánkat, és ha olyan szerencsések vagyunk, akkor a dédapánkat is. Meglephetjük őt egy jó süteménnyel, egy helyes fényéppel, vagy bármi aprósággal, figyelmességgel, ami róla, neki szól. A legjobb alkalom egy közös játékra, beszélgetésre. A gyerekek verssel, mesével, énekkel köszönthetik az édesapjukat.

Egy kis történelem:

Amerikában Crestonban Washingtonban született Sonora Smart Dodd. Ő volt az, aki 1910 -ben egy Anyák napi istentiszteleten ülve elgondolkodott azon, hogy ez a megtiszteltetés miért nem éri a férfiakat is, akik apaként élnek, aggódnak, féltőn nevelnek bennünket attól a naptól fogva, hogy kibújtunk anya pocakjából.

Az ő édesapja egyedül nevelte fel hat gyermekét egy farmon, miután az édesanya hatodik gyermeke szülése közben elhunyt. Sonora megbeszélte a helyi tiszteletessel, hogy édesapja, William Jackson Smart halálának évfordulóján, azaz június 5-én istentiszteletet tart az édesapák tiszteletére, de mert az idő túl rövid volt, ezért áttolták a megemlékezést 1910 június 19-re, azaz június harmadik vasrnapjára. A dátum az ünnepen maradt, mint szamáron a fül. A kezdeményezéssel sokan szimpatizáltak, olyannyira, hogy az Apák Napját 1916-ban az akkori amerikai elnök, Wilson is megtartotta családjával, majd 1972-ben Richard Nixon elismerte nemzeti Ünnepként. Azóta Amerikában sok szokás alakült ki az Apák Napjához kapcsolódóan. Ilyen például az apa gyerek nap a munkahelyeken.

Megfigyelhető továbbá, hogy ezek a napon a műszaki cikkek és a szerszámok kereslete növekszik.

Magyaroszágon az utóbbi években kezdték el egyre több helyen ünnepelni az Apák napját.

Zalaegerszege a Szent Család óvodában évek óra kerti partyval ünneplik az Apák Napját, ahol a gyerekek műsort adnak az apukáknak, nagypapáknak, és megajándékozzák őket saját készítésű kis meglepetésekkel.

Ajándék ötleteink

Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ma már otthon is elkészítheti bárki a kedvenc italát. Csak körül kell nézni a neten a recept után, beszerezni a szüksége...
A horgászat egy olyan hobbi, amelyet egész évben űzhet a sport szerelmese. Bármit ajándékozol, ami a szenvedélyéhez kell...
Ez egy igazi férfi kategória. Ajándékozz Gps-t, vagy Hi fi cuccokat, Blu-ray lejátszót, vagy fényképezőgépet. Lepd meg a...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ebben a kategóriában találod meg azokat a kiegészítőket, ajándék ötleteket, amelyekkel az autók szerelmeseit lepheted me...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A zenehallgatás átszövi az életünket. A zene minden lelket megérint, és érzelmeket vált ki. A zene megmozdít testben, és...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A motorozás a két keréken való száguldozás élménye sokakat megragad, azután ettől szabadulni már nem lehet. Ha pedig val...

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

Szinte minden apa kedvel valami sportot, és űzi is azt jó esetben. Vannak kedvenc játékosai, emlékezetes sport ereklyéi.
Már sokszor festettünk követ a blogjaimban, de ezt nem lehet megunni. A természet ezer formája, anyaga szolgáltatja a tökéletes alapot az alkotáshoz.
A kütyük, bigyók fénykorában te magad is meglepheted egy kis asztali játékkal a párodat, barátaidat, vagy valamely férfi családtagodat.
A férfiak, bár többnyire nem sikeresek a takarításban, rendrakásban, és tartásban, azért az autóik tisztaságát fontosnak tartják.
Nem biztos, hogy szükség van széfre az otthonodban, vagy a munkahelyeden, de nem árthat, és aranyos ötlet a könyves széf.
A nyár a futball szezon. Szinte minden idényben akad egy EB, VB, vagy valamilyen nagy volumenű bajnokság.
Habár a férfiaknak nem sajátjuk a falak díszítgetése, egy egy személyes, és igazán pasis dekoráció számukra is tetszetős dísze lehet a szobának.
Apák Napja alkalmából lepd meg apát, és nagyapát egy általad készített filc képpel a kedvenc sportja jelképéről.
A díszített kulcsok apró figyelmességről árulkodó ajándékok, hiszen nem újként vásárolt, vagy külön, az alkalomra készített meglepetések.
Készíts névnapra tartós, színes fém kupak virágokat az ünnepeltnek. Lepd meg őt egy tartós csokorral, amelyet egész évben élvezettel nézegethet.
Ajándékoz vidám, kedves kis szörnyecskéket formázó könyvjelzőt anyának, apának, barátaidnak. Mindazoknak, aki szeretnek olvasni.
Jópár férfi akad a földön, aki éppen annyira oda van az édességekért, mint a nők, és a gyerekek. És ez így van jól :)
Néha érdemes körülnézni a régi, már nem használt tárgyak között, mert nagyon sok minden felhasználható saját készítésű ajándékokhoz.
Parafadugóból bármikor készíthetsz ajándékot férfiak számára. Ezt a meglepetést, főként, ha a kedvenc bormárkája dugóját használod, biztosan szeretni fogja az ünnepelt.
Bár szólt már több blogbejegyzés a parafadugóról, mégsem tudom kihagyni ezt a borospohár alátétet, mert a megjelenése különleges.
Készíts a párodnak üzenő pohár készletet a hét minden napjára. Így, mikor issza kávét, teát, mindig szembesül a kedves szavakkal.
Saját magad, otthon készíthetsz látványos sziluett képeket a családodról, barátaidról, és egy ünnep alkalmával meglepheted a műveiddel őket.
Lepd meg apát június harmadik vasárnapján egy kedves kis meglepetéssel. Ez a nap a világ összes apukájának az ünnepe. Te se felejtsd el!
Szinte mindenből készülhet vidám, és kedves ajándék, ha a megfelelő módon használod fel az alapanyagokat. Nézd csak ezt a csomag M&M-s drazsét.
Nem szükséges több ezer forintot költened a telefonod kiegészítőjeként szolgáló mobil támaszra. Magad is elkészítheted azt.
Apák napja közeledtével a csemeték kitalálnak mindenféle kedves dolgot, amivel megörvendeztetheti az apukájukat. Itt egy aranyos ötlet.
Apák napjára készíthetsz apának egy asztali kulcstartót faágakból. Így mindig szem előtt lehet a slusszkulcsa, lakáskulcsa.
A kreativitásnak tényleg nincs határa. Nézd meg ezt a laptop tartót, ami pizzás dobozból készült. Gyors ajándéknak is kiváló ötlet.
Készíts újságpapírból egy szép asztali díszfát apának, és aggass leveleket rá, amelyekre üzeneteket írhatsz.
Aranyos Apák napi ajándék póló ötletet találsz ebben a blogban. Lepjétek meg ezzel, ehhez hasonlóval apát.
Ez az ajándék ötlet épp annyira megható, mint amennyire szép, és kedves ajándék a család minden generációja számára.
Egyszerű kis ajándékokkal is meg lehet lepni az Édesapákat június harmadik vasárnapján, amikor az apukákat ünnepeljük.
Készíts gyermekeddel fotó puzzle-t Apák napjára, hadd lepje meg az édesapját egy igazán személyes ajándékkal.
Szuper ötlet Apák Napjára. Ez igényel egy kis barkács ismeretet, és komolyabb eszközöket is, de szerintem nagyszerű gondolat.
Az édesapák is megérdemlik, hogy ünnepeljük őket, amikor egy nap csak róluk szól. Ehhez kicsit feldíszíthetjük a lakást is.
Az apákat ünnepeljük június harmadik vasárnapján. Ők azok, akik sokszor csak a háttérből lehetőséget adnak arra, hogy az anya nyugodt biztonságban terelgesse a csemetéit.
Ajándékozd meg apát egy finom ebéddel Apák Napja alkalmából. Fűzd neki meg a kedvenc ételét, és díszítsd az asztal az ünnephez illően.
Azt, hogy szeretjük a családtagjainkat, nem elég éreztetni. Ki is kell mondani. Még szebb, ha le is írjuk. A tettek sokat érnek. De ne becsüljük le a szavak erejét.
Apák napján lepd meg az édesapádat egy olyan ajándékcsomaggal, amelyben kedvenc elfoglaltságához talál kellékeket.
Készíts apának és papának fotókat magadról, és testvéreidről. Ezek a fotók attól különlegesek, hogy ott a felirat APA, PAPA.
Szereti apa az édességet? Szívesen eszik csokit? Akkor készíts neki Apák Napjára édes csokis kanalakat.
A sógyurma elkésztése egyszerű, és mégis nagyon helyes ajándékok készíthetők belőle, ráadásul a gyerekek nagyon szerepnek dolgozni vele.
A muffinok könnyen elkészíthető kevert tészták, amelyekbe olyan ízesítést teszel, amilyet csak akarsz. Lehet sós, lehet édes.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!