Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Nyaklánc kőből és fonalból

Gyors és egyszerű, mégis dekorativ ajándékot készíthetsz kőből, és fonalból. Ez a meglepetés tökéletes lehet bárkinek, aki szereti az egyedi ékszereket.
Tetszik? Oszd meg!

Ha egyszerű pamut fonalat, és követ választasz, akkor egy hétköznapi viselet lehet az alkotásod, de ha különleges követ használsz fényes, ezüst, vagy aranyszálas fonallal, akkor alkalmi darabot is létrehozhatsz.

nyaklánc saját kézzel

Mérd le, milyen hosszú legyen a nyaklánc. A fonalat hagyd hosszabbra, mert a csomózás, és a fonás sokat felvesz. Majd a végén levágod a felesleget.

Vágj 4 pár azonos hosszúságú fonal darabot. Csomózd össze a köteget kb 6-8 cm-el a vége felett. Ha hosszúnak találod, akkor majd levágsz a végéből.

kő nyaklánc

A kő méretétől függően 0,8-1,2 cm magasságban csomózd meg páronként a vonalakat.

fonal nyaklánc

A következő sor csomózásnál az ellenkező párokat csomózd meg 0,8-1,2 cm magasságban. A következő sorban megint az ellenkező párokat. Így végül hálóba csomóztad a fonalat, ami körbefogja a követ. Ha már végigértél a kövön, akkor köss egy csomót az összes fonalra együtt. Ezzel hálóba zártad a követ.

ajándék nyaklánc

Végük válaszd szét a fonalakat 4 - 4 szálra, és négyes fonással (lásd a lap alján) fond össze a két szárat. A fonások végét csomózd le.

nyakláncot ajándékba

A nyakláncot befejezheted úgy is, hogy hozzárögzítesz egy régi láncot, vagy egyszerűen masnit kötsz, vagy csomózod. Esetleg apró kulcstartó karikát kötsz rá, vagy veszel nyaklánc csatot, és arra rögzíted a végeket.

Négyes fonás:

A) Az 1-es csíkot tegyétek át a 2-es felett.

B) Fogjátok meg a 4-es csíkot és a 3-as alatt átbújtatva tegyétek rá az 1-esre.

C) Most emeljétek meg a bal szélen lévő 2-es csíkot és tegyétek át a 4-es felett.

D) A jobb szélen lévő 3-as csíkot vezessétek át az 1-es alatt és tegyétek a 2-es fölé.

Megvan az első négyes fonat, húzzátok föl a tetejéig, hogy szoros legyen.Most már csak ismételni kell a fönti mozdulatokat. Két fontos dologra kell figyelni: a bal szélső csíkot felülről, a jobb szélső csíkot alulról vezessétek át!

négyes fonás

Tetszik? Oszd meg!

Anyák napja

Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Virágot szeretne ajándékozni? Milyen virágot? Vágott, vagy cserepes virágot? Hány szál virág? milyen színű virág? Adott ...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Házi pedikűr szett, körömlakk, körömápoló szerek. A nők számára fontos az, hogy szép, ápolt legyen minden apró részletük...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...

Anyák napja

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Anyák Napjára minden gyermek szeretné meglepni az édesanyját valami igazán széppel, személyre szólóval, és persze virággal.
Kisebbeknek ajánlom, kis segítséggel a színes filcből, és műanyag cserépből készített vidám virágcsokor ajándék ötletet Anyák Napjára.
Itt a tavasz, és az első tavaszi ünnep, a Nőnap. Lepd meg a nőt egy tavaszi hangulatot árasztó aprósággal, amit te magad készítesz el.
Készíts barátnőidnek, kislányodnak, vagy a családod más nő tagjainak saját kézzel, hozzájuk illő karperecet.
Készíts rusztikus, romantikus képeket az ünnepelt nőnek. A kerethez használj díszes kereteket, amelyeket megfestesz.
Habár a kézimunka sál elkészítéséhez varrógépet kell használnod, annyira ötletes, hogy ezt el kell készíteni.
A lakásod színeihez igazodó színes virágcserepek élénk kiegészítői lehetnek a berendezésnek. A festett cserepek ajándéknak is kiválóak.
Az őszi ünnepekre készíts az évszaknak megfelelő dekorációt, és ajándékozd meg vele az ünnepeltet.
Amikor a természetben sétálsz, kirándulsz, és megragad egy érdekes gallyacska, egy darab girbegurba ágacska, azt vidd magaddal haza.