Anyák napja

Nincs a földön olyan ember, akit ne anya szült volna. Ritka az az ember, aki ne fordulna szeretettel az édesanyja felé. Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg!

Tetszik? Oszd meg!

A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján. Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. ... tovább

... Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték.

Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra elkészítették az anyák süteményét az édesanyák számára.

Anyák napi versek

Anyák napjára

Bokrétát kötöttem
Jó anyám napjára,
Örül a bokrétám
Minden egyes szála.

S azt mondatja velem
Illatos virágom:
Legyen áldás az én
Édes jó anyámon.

Veres Csilla: Neked álmodom anyu

Neked álmodom anyu
a napnak sugarát
lágy tavaszi szélben
az aranyszínű ruhát.

Neked álmodom
az égbolt gyöngyeit
mint fürge tündérek
aprócska könnyeit.

Elhozom neked anyu
a hulló csillagot
zsendülő mezőkről
az édes illatot.

Elhozom én onnan
méhecskét, virágot
s megálmodom neked
az egész világot.

###

Ámon Ágnes: Anyák napjára

Ébresztem a napot, hogy ma szebben keljen.
Édesanyám felett arany fénye lengjen.

Ébresztem a kertet, minden fának ágát,
Bontsa ki érette legszebbik virágát.

Ébresztem a rigót s a vidám cinegét,
dalolja mindegyik legszebbik énekét.

Ébresztem a szívem, forróbban dobogjon,
az én Édesanyám mindig mosolyogjon!

###

Nincsen őrzőbb angyal
Az édesanyánál,
Éberebb csillag sincs
Szeme sugaránál.

Nincs is annyi áldás
Amennyi sok lenne,
Amennyit az anya
Meg ne érdemelne.

Versek Nagymamáknak

Nagymamák köszöntője

Erdő lánya, gyöngyvirága
gyöngyöm-böngyöm gondot űz,
rügy kipattog, madár csattog,
barkát vet a parti fűz,
zöld erdőben, zölden gyöngyen,
fehér gyöngyből gyöngyvirág,
gyöngyös gyönggyel, gyöngyvirággal,
köszöntöm ma NAGYMAMÁMAT!


Nagymamának

Tarka rétről kanyargós út
szalad be a vadonba.
- Ünnep van ma, ünnep van ma! -
Kismadár is dalolja.

Nyári lombok hajladoznak,
tarka lepkék szállnak.
Mit adjak e szép ünnepen
az én nagymamámnak?

Ez a színes virágcsokor
elsuttogja halkan,
amit neked nagymamám
mondani akartam.

Anyák Napja

2017. Anyák napja: Május 7. vasárnap
2018. Anyák napja: Május 6. vasárnap

Virágküldés

Országos virágküldés 3 órán belül

Ajándék ötleteink

Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Virágot szeretne ajándékozni? Milyen virágot? Vágott, vagy cserepes virágot? Hány szál virág? milyen színű virág? Adott ...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Házi pedikűr szett, körömlakk, körömápoló szerek. A nők számára fontos az, hogy szép, ápolt legyen minden apró részletük...

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

Anyák Napjára minden gyermek szeretné meglepni az édesanyját valami igazán széppel, személyre szólóval, és persze virággal.
Kisebbeknek ajánlom, kis segítséggel a színes filcből, és műanyag cserépből készített vidám virágcsokor ajándék ötletet Anyák Napjára.
Itt a tavasz, és az első tavaszi ünnep, a Nőnap. Lepd meg a nőt egy tavaszi hangulatot árasztó aprósággal, amit te magad készítesz el.
Készíts barátnőidnek, kislányodnak, vagy a családod más nő tagjainak saját kézzel, hozzájuk illő karperecet.
Készíts rusztikus, romantikus képeket az ünnepelt nőnek. A kerethez használj díszes kereteket, amelyeket megfestesz.
Habár a kézimunka sál elkészítéséhez varrógépet kell használnod, annyira ötletes, hogy ezt el kell készíteni.
A lakásod színeihez igazodó színes virágcserepek élénk kiegészítői lehetnek a berendezésnek. A festett cserepek ajándéknak is kiválóak.
Az őszi ünnepekre készíts az évszaknak megfelelő dekorációt, és ajándékozd meg vele az ünnepeltet.
Amikor a természetben sétálsz, kirándulsz, és megragad egy érdekes gallyacska, egy darab girbegurba ágacska, azt vidd magaddal haza.
Készíts ajándék asztali kínálót, töltsd fel saját magad által elkészített finomságokkal, és lepd meg vele az ünnepeltet.
Készíts ajándékba különleges ékszerdobozt a szülinaposnak. Legyen ez a darab olyan egyedi, és szép, amilyenek a belé kerülő nyakláncok, gyűrűk.
Fürdőszobába, hobby sarok díszítésére, és persze tárolásra, rendszerezésre ötletes, és helyes ajándék a hímzőkerettel készült tároló.
A vintage stílus hangulatával, nyugodt színeivel hódít a világban. A békebeli időket felidéző alkotások nem véletlenül a nők kedvencei.
Az üvegfestékkel díszített befőttes üveg ezerféle új felhasználásra alkalmassá válhat. Lehet konyhai darab, de éppen úgy lakás dekoráció is.
A kis színes gombok sok sok alkotás alapanyagaként szolgálhatnak. Például készíthetsz belőlük üdvözlőlap díszítést.
Készíts Anyák Napjára saját kezűleg ajándékot édesanyádnak, nagymamádnak. Használj színes, vidám anyagokat az alkotáshoz.
Készíts ajándék csoki csokrot a névnapi ünnepeltnek. Ez a csokor mindaddig üde, és friss marad, amíg a csokikat meg nem csócsálja valaki.
Készíts szép gyöngy karkötőt édesanyádnak, kislányodnak, és lepd meg vele a következő ünnepen.
Kisebb ünnepekre készíthetsz kedves, és praktikus ajándékokat az ünnepeltnek, amelyeket akár díszként, de a mindennapokban is tud használni.
A díszített kulcsok apró figyelmességről árulkodó ajándékok, hiszen nem újként vásárolt, vagy külön, az alkalomra készített meglepetések.
Készíts névnapra tartós, színes fém kupak virágokat az ünnepeltnek. Lepd meg őt egy tartós csokorral, amelyet egész évben élvezettel nézegethet.
Nem tudod, mivel lepd meg ismerősödet, kedvenc munkatársadat a névnapján. Itt egy ötlet. Egyszerű, könnyen kivitelezhető.
A nők szívesen fogadják az évszaknak megfelelő, szép asztali csokrokat, lakás dekorációként is használható ajándékokat.
Készítsünk kis madárka formájú ékszereket édesanyának, nagymamának, de akár a barátnőknek is.
Az ékszerek, mint ajándékok kimeríthetetlen tárházai az ünnepeknek. Minden nő vásárol újabb ruhadarabokat, ezekhez pedig újabb, és újabb kiegészítők illenek.
A nők kedvelik a praktikus, és igényes kiegészítőket, melyek megkönnyítik a holmik rendszerezését.
Készíts a papír alapú könyveket kedvelő ünnepeltnek kedves, díszes könyvjelzőket. Ezek a kis ajándékok mindenkit megörvendeztetnek, aki oda van az olvasásért.
Egy igazi nő mindig örül, ha virággal lepik meg. Ehhez pedig kell egy szép, önmagában is dekorációként szolgáló váza.
Saját magad, otthon készíthetsz látványos sziluett képeket a családodról, barátaidról, és egy ünnep alkalmával meglepheted a műveiddel őket.
Szélcsengő, vagy függő dísz. A lényeg, hogy szép, színes legyen, és a mintája az ünnepelthoz illő formájú, témájú.
Készíts anyák napjára egyszerű, aranyos kis hűtőmágnes virágokat, amelyekben a gyerekek, unokák képei mosolyognak.
Egyszerű, és kedves kis ajándékokkal kedveskedhetünk a nőknek azokon az ünnepeken, amelyek csak róluk szólnak.
Készíts süthető gyurmából aranyos, színes medált nőnapra, anyák napjára a téged körülvevő, számodra kedves nő családtagjaidnak.
Aranyos ajándékötlet lehet egy apró fényképdoboz, amit akár otthon, akár a táskájában is tarthat a megajándékozott, és bármikor meglesheti a számára kedves fotókat.
Ez a kis szalagokból készült karkötő kedves ajándék anyák napjára, vagy akár névnapra. Próbáld ki Te is.
Készíts ajándékot egy régi pólóból. Ez a táska jó ötlet lehet Anyák napjára, vagy lepd meg a család nő tagjait névnapjuk alkalmából.
Készíts saját fotókkal díszített divatos karkötőt édesanyádnak Anyák napjára. Tündéri, és igazán személyes meglepetés ez.
Készíts süthető gyurmából kis figurás ajándék fényképtartót édesanyádnak, és tegyél bele egy képet magadról.
Egyszerű, kedves, és persze édes ajándék, ha csokival leped meg az édesanyádat. Persze csak akkor, ha szereti az édességet:D
Natúr szappantartó a natúr szappanokhoz. Kiváló ajándék ötlet anyák napjára, névnapra, vagy akár születésnapra. Próbáld ki Te is.
Készíts nő barátaidnak, rokonaidnak ékszertartó fát, férfi barátaidnak, rokonaidnak mandzsetta tartó, nyakkendőcsipesz tartó fát.
Ajándékozz ékszert, amit magad készítesz. Sokmindenből lehet ékszert készíteni, például gemkapocsból is Nézd csak:
Készíts családod nő tagjainak egyedi mintájú karkötőt ajándékba. Aki szereti az ékszereket, mindig örül egy szép új darabnak.
Néha a legegyszerűbb módon készíthetünk dekoratív, szép ajándékokat. Csupán néhány apróság, és fél óra szabadidő szükséges hozzá.
Nem csak a gyerekek szeretnek kivágni dolgokat, papírból ajándékot készíteni. Ezeket a papír virágokat a felnőttek is elkészíthetik.
Gyors és egyszerű, mégis dekorativ ajándékot készíthetsz kőből, és fonalból. Ez a meglepetés tökéletes lehet bárkinek, aki szereti az egyedi ékszereket.
Apró ajándékokkal nap mint nap megörvendeztetheted a szeretteidet. Elrejthetsz egy kis üzenetet a gyermeked uzsis dobozába, stb.
Készíts anyának bevásárló táskát egy régi pólóból. Ez igazán személyes, neki szól, és olyan mintát, színt választhatsz, ami neki tetszik.
Készíts szívet anyának filcből. Édes kis ajándék, amelyet akár kicsi táskának is használhatsz, és csokit, meglepit rejthetsz bele.
Készíts anyának virágcsokrot Anyák napjára. Legyen színes, és vidám. Tudd meg, melyek a kedvenc színei, és használd ezeket.
Az ékszerkészítés művészet, és szórakozás egyszerre. Vannak olyan módszerek, amelyek komoly tudást, gyakorlatot igényelnek, de vannak egyszerű, könnyű megoldások is.
Habár magadnak is készíthetsz ékszereket, de szép ajándék lehet ez az édesanyádnak, vagy a lányodnak is. A lényeg, hogy a színeket megfelelően válaszd ki.
Póló anyagból sokféle nyakláncot, karkötőt készíthetsz. Nézz szét a gyűjteményben, és alkoss saját ékszereket.
Ajándékozz meleg színeket, ékszert, virágot együtt. Készítsd el saját kezűleg a meglepetést, így benne leszel te magad is.
A régi pólókat nem kell kidobni. Ha már meguntad hordani, készíts belőle nyakláncot, karkötőt, ezt az.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!