Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Születésnap ünnepe

A születésnap évfordulójának megünneplése világszerte, és a történelemben hosszú múltra visszanyúló szokás. Soha ne felejtsük el a jelentőségét.
Tetszik? Oszd meg!

Születésnap ünneplése

Egy gyermek születése hatalmas dolog. Ahogy növekszik, sok sok minden történik az életében. A születésnapok pedig mérföldkövek, bárhol él is ő a világban. Nem véletlen, hogy a születés évfordulójának ünneplése mindig, mindenhol jelentős ünnep volt, és napjainkban is az.

Vannak a világon szinte mindenütt hasonlóságot mutató szokások. Ezektől, és talán nem is az ajándék milyenségétől válik különlegessé a születésnap.

A szeretteink körében ünnepeljük

A születésnapot a család, a rokonok, a barátok ünneplik meg. A szeretet védelmét adják, erőt, és magabiztosságot meríthet ezekből az eseményekből az ünnepelt, ahol kizárólag ő van a központban. Éppen ezért, nem szerencsés, ha például két, egymáshoz közeli időpontba eső születésnapot egyazon alkalommal ünnepel a család.

Az ünnep maga

A születésnap egy személyes ünnep. Legyen ez az alkalom valóban ünnepi a családtag számára. Öltözzünk fel szépen, megadva a nap jelentőségének a hangsúlyát ezzel. Tekintsük különlegesnek, a hétköznapoktól eltérőnek ezt a napot, és éreztessük ezt minden lehetséges módon az ünnepelttel. Igyekezzünk a nap egy pontját kitűzni a ünnep tetőpontjának, ahol egy ünnepi étkezés, vagy pohárköszöntő erejéig csak az ünnepeltre figyel mindenki akkor is, ha ez a nap egy munkanapra esik.

Jókívánságok

Régen úgy tartották, hogy a  fülhúzások, csípések, veregetések mind-mind jó szerencsét hoznak az elkövetkezendő évben. Akár így van, akár nem, jó érzés az ünnepeltnek az ilyen szokások felelevenítése, boldogság, sok szép, emlékezetes nap kívánása, szerencse, és egyebek emlegetése. Ne fukarkodjunk ezekkel, hiszen szavakból, jó érzésből van bennünk korlátlanul. Használjuk bátran. Nem kerül semmibe.

Torta

Az ünnepi torta is sok helyen szokás, és nem véletlenül. Ez a sütemény az ünnepelt szájíze szerint készülő, alkalmi megjelenésű darab. Ettől különleges, és az ünnepeltnek szól. A felvágása akkor is őt illeti, ha még kicsi. Ebben az esetben segítsünk neki, de ne vegyük el a pillanat örömét.

Gyertya a tortán

A gyertyák tűzzel égnek, és a tűznek minden korban, és népcsoportban különös erőt tulajdonítottak. A tűz arra szolgálnak, hogy a jókívánságokat felvigyék az Istenhez.

Az évek számával megegyező gyertya a tortán pedig az ünnep erejét növeli. Bátran tűzdeljük fel őket, akkor is, ha nagyon sok már. Merthogy mihez képest? Hiszen egy ideig várjuk a számok növekedését, aztán meg már büszkék lehetünk rá, hogy egészségben, épségben megtettük a már a hátunk mögött levő utat.

Ünnepi ének

A dal, az ének minden körülmények között értéket képvisel. Az anya altatót énekel a gyermekének, dallal köszöntjük a népi, és az országos ünnepeket. Sokat lehetne erről írni, de összefoglalva annyit, hogy a dal, ami az ünnepeltnek szól, és mindenki közösen énekli, lehet akármilyen hangzású, és dallamú, felemelő érzés annak, akinek szól. A zene ereje itt is hat. Használjuk. Énekeljünk közös köszöntőt a születésnaposnak.

Az ajándék

Az ajándékozás mindig, a figyelem, a kitüntetettség közvetítője volt a történelem során, a világon mindenütt. Ajándékot adtak az uralkodóknak, ajándékkal köszöntötték a Kis Jézust. Az ajándék az odafigyelésről, a megajándékozott személyes elismeréséről szól. Az ajándék lehet akármilyen kicsi, vagy nagy. Az ajándék lehet anyagi értelemben sokat érő, vagy kevesebbet. Az ajándék lehet személyes jellegű, vagy általánosabb értelmű. Ez függ attól, hogy mennyire állunk közel a megajándékozott személyéhez. A lényege minden esetben szóljon az ünnepeltről. Ha ez megvalósul, akkor az ajándék, és a szándék elérte a célját.


Boldog készülődést, és sok különleges születésnapot kívánunk mindenkinek!
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.