Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Pénz ajándékozása

Vannak ünnepek, amikor gyakoribb a pénz ajándékozása, és vannak családon belüli megállapodások a pénz ajándékozására. Azért csak óvatosan!
Tetszik? Oszd meg!

Pénz virág

Az ünnepi ajándékozás története nagyon távol áll a pénztől, mint ajándéktól. Mondhatjuk úgy is, hogy a pénz ajándékozása nem igazán tartozik az ünnepi  alkalmakhoz. Éppen ezért, ügyeljünk az ajándékozására nagyon, mert sok esetben vezet sértődéshez. A sértődés érzése a megajándékozott részéről aztán átvándorol az ajándékozóra is, hiszen ha nem gondoltuk át alaposan, vagy nem adtuk érthetően a megajándékozott tudtára, hogy miért döntöttünk a pénz mellett, akkor a következmény sok kis ki nem mondott gondolat. Ezek viszont, mindaddig, amíg nem mondod ki szavakkal, csak a fejedben léteznek. Tudod, ahogy a közmondás szól - Néma embernek anyja sem...

Sokan gondolják azt, hogy a pénz ajándékozása lusta, felületes  fantáziátlan emberekre vall. No persze ez nem minden esetben igaz. Ha valaki mégis találva érzi magát, akkor érdemes elgondolkodni a miérten.

Most azonban foglalkozzunk azzal a ténnyel, hogy valaki valóban meglepetést szeretne okozni azzal a bizonyos pénzösszeggel.

Milyen esetben ajándékozzunk pénzt, és hogyan kerülhetjük el az esetleges kellemetlenségeket.

Vannak előre egyeztetett alkalmak. Például sokan kérik manapság, hogy nászajándék helyett az ajándékra szánt összeget adják oda az ifjú párnak. - Ez rendben is van, de akkor sem illik egy sima borítékban, mindenféle egyéb nélkül átadni a pénzt, mert ez valóban fantáziátlan, és kényelmetlen. Adjuk át a pénzt egy szép képeslappal, amelyet akár magunk is elkészíthetünk, de ma már sok ilyet lehet vásárolni is. Készítsünk pénz tortát a bankókból, és adjuk át ezt a fiataloknak. Hajtogassunk origami figurákat a pénzből, tegyük bele egy ajándékdobozba mindet, és azt szépen díszítsük fel. Egy pezsgős üvegben is pakolhatjuk a kis rolnikat, vagy bonbonos dobozban, finom édességekkel együtt is átadhatjuk az ajándékunkat.

pénz torta

pénz origami

A ballagások alkalmából is sokszor adódik olyan helyzet, amikor az ünnepelt inkább a pénznek örüle jobban. Vagy azért, mert az új iskola, a kollégiumi élet sok pénzbe fog kerülni, vagy mert egy nagy utazásra készül, esetleg a diploma után nekivágna az álláskeresésnek. - Ilyenkor is igyekezzünk olyan formában átadni a pénzt, hogy az személyes, vagy akár vicces legyen. Felfűzhetjük nyaklánccá, vagy készíthetünk belőle pizzát, és egy pizzás dobozban adjuk át, vagy éppen vicces utolsó segítség csomagokat készíthetünk belőle.

pénz ballagásra

pénz pizza

pénz nyaklánc

Egyéb alkalmakkor csak igen megfontoltan ajándékozzunk pénzt, és ahogy az előzőekből is kiderült, mindig adjunk keretet az ajándékunknak. Ha nem szeretnénk kis ajándékká formálni, akkor mindenképpen mellékeljünk egy levelet a pénz mellé, amelyben leírjuk kedves szavakkal, mire szánjuk az ajádék pénzt. Például a kamasz fiú gitárra gyűjt. - Írjuk le neki, hogy szeretnénk ezzel az összeggel közelebb juttatni a céljához. Így tudni fogja, hogy tisztában vagyunk a vágyaival, ismerjük őt, és nem kibúvó a pénz, hanem valódi ajándék.

Munkahelyen, munka kapcsolatokban, barátnőnek, barátnak soha ne ajándékozzunk pénzt, mert az ilyen kapcsolatokban nem magyarázható meg semmivel az ajándék kikerülése. Ilyen esetekben a valami nagyobbhoz való hozzájárulás is alamizsnának tűnhet, mert bár szükségünk lehet rá, de azt senki nem szereti, ha erről a családon kívüli személyek is tudnak.

Összegezve az elmondottakat, a pénzajándékot mindig tapintatosan kell átadni, hogy a megajándékozott ne adománynak, segélynek érezze, a személytelen jelleget pedig azzal tudjuk elkerülni, ha ajándék formába öntjük az erre szánt összeget.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.