Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Néhány alkalom, amikor illik virágot ajándékozni

A virág ajándékozása az udvariasság, a figyelmesség legfőbb eszköze, éppen ezért fontos, hogy foglalkozzunk azzal, mikor, mit illik, mire érdemes odafigyelni.
Tetszik? Oszd meg!

mikor illik virágot ajándékozni

Névnap, születésnap

Ha ismerjük az ünnepelt kedvenc virágát, vagy tudjuk, mik a kedvenc színei, akkor érdemes eszerint választani. Az egy szál éppen olyan szép, mint a csokor. Ma már a csokor formája is lehet sokféle, ebben is igazodhatunk az ünnepelt ízléséhez, de ha ezzel nem vagyunk tisztában, akkor érdemes tudni, hogy fiatalabbaknak kerek, idősebbeknek hosszúkás csokrot szokás ajándékozni.

Nőnap

Megoszlanak a vélemények a nőnappal kapcsolatban. A nőnapi ajándékozás inkább egy gesztus, amivel jelezhetjük, hogy a nő fontos, és érdemes az ünneplésere. Nem kell túlzásba esni. Egy szál tavaszi virág, vagy egy tavaszi virágtálka tökéletesen jelképezi a frissességet, üdeséget, és nem utolsó sorban a férfi figyelmességét.

Anyák napja

A szeretetünk kifejezésének talán legfontosabb ünnepe. Mindenképpen a kedvenc, vagy vágyott virágot igyekezzünk átadni. Az ebben az időszakban nyíló orgona, és gyöngyvirág pedig szépségével, illatával kísérheti az ajándékainkat.

Valentin nap

Bármit ajándékozunk a szerelmesek napján, mindig kísérje ezt egy vörös virág. A vörös egyértelműen a szerelem színe. A rózsa a legideálisabb, akár szálban, akár csokorban, de a piros, a vörös bármely árnyalata kifejezi azt, amit el szeretnénk mondani.

Vendégség

Ha ismerjük a háziasszony kedvenc virágát, akkor abból készíttessünk csokrot, vagy asztali virágtálat. Ez amellett, hogy ajándék, kedves gesztuk, a vacsora, vagy kínáló asztal dísze is lesz valószínűleg.

Üzleti találkozó

Ha nővel találkozik egy férfi üzleti partner, akkor elegáns gesztus egy nem túl nagy, hosszúkás, különleges virágokból összeállított csokor a köszöntéshez.

Gyermek születéskor az anyának

Ez az első alkalom, amikor anyaként köszöntjük a kismamát. Az ajándékot mindig az otthonába vigyük, soha ne a kórházba. Ott eleve tilos allergén anyagokat tartani, és kényelmetlen is, mert nincs hová tenni. Ne legyen erős illatú virág, az összeállítás pedig utalhat a gyermek nemére, esetleg kis ajándékokat is köttethetünk bele. De például ilyenkor ideális egy csokival, bonbonnal kombinált csokor.

Keresztelő

Készíttethetünk erre az alkalomra oltárdíszt, vagy otthonra asztali virágtálat. Ilyenkor a fehér, és a világos pasztell színekből összeállított, a tisztaságot jelképező virág az ideális.

Ballagás

A könnyebb kezelhetőség érdekében mindenképpen a hosszúkás csokrokat részesítsük előnyben. Miután fiúk ritkán kapnak virágot, ez mégis egy ilyen alkalom, igyekezünk a sötétebb színeket, különleges virágokat, termésekkel variált megoldásokat választani. A csokor pedig mindenképpen legyen modern.

Köszöntő ajándék

Ha valaki hazaérkezik egy hosszú útról, és az örömünket virággal igyekszünk kifejezni, akkor ez a csokor legyen vidám színekből álló, és ne túl nagy, vagy ha ismerjük a hazaérkező kedvenc virágát, akkor válasszuk azt.

Eljegyzés

A vőlegény mindenképpen vigyen virágot a lánykérésre. Nem egy, de kettő csokrot illik vinni ez alkalommal. Egyet az anyának, egyet a lányának. Sőt, ha olyan szerencsés a család, hogy még a nagyi is jelen van, tiszteljük meg őt is egy csokor virággal. A virágot ne tartogassuk a lánykérés pillanatára, hanem már az ajtónyitáskor adjuk át.

Az külön eleganciára vall, ha a vőlegény a saját édesanyját is virágcsokorral lepi meg ezen alkalommal.

Házassági évforduló

Minden férfi figyelmét felhívom, hogy ezt a dátumot tartsa észben, mert a nőnek igen fontos nap. Ha pedig csokrot köttet, érdemes azokat a virágokat választani, ami az esküvői csokorban is volt. Ha nem is a csokor mását elkészíttetni, de az emlékek felidézéséhez egy hasonlót köttetni. Ha eddig eddig nem tette ezt a férfi, kapja elő az esküvői fotókat, és zárkóztassa fel magát.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.