Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Nászajándék

Ha lakodalomba, esküvőre hívnak bennünket, akkor illik az ifjú párnak nászajándékkal kedveskedni.
Tetszik? Oszd meg!

Nászajándék

A nászajándéknak országonként, területenként más hagyományai vannak, de ezt manapság már a legtöbb helyen nem tartják meg. Inkább abból érdemes kiindulni, milyen kapcsolatban vagyunk a házasságot kötő párral, illetve figyelni arra, van e nekik külön kérésük az ajándékokra vonatkozóan.

Érdemes rákérdezni, ha a meghívóban nem szerepel erre vonatkozóan külön megjegyzés. Ma már sokszor találkozhatunk nászajándék listával, amelyen be kell jelölnünk, mi melyik ajándékot vásároljuk meg. Ne legyen furcsa ez, hiszen valószínűleg sokan hallottunk már történetet a 20 kávéspohár készlettel, 10 kávéfőzővel, és még egy rakás étkészlettel meglepett ifjú párról. Ez az eredmény nem ajándék, inkább bosszúság. Ezt megelőzendő készülnek a nászajándék listák. Ha van ilyen, akkor használjuk bátran.

Találkozhatunk azzal a kéréssel is, hogy a nászajándék legyen inkább pénz. Ez is logikus a mai világban, főleg, ha a pár még nem rendezkedett be a közös életre.

Ha nincsenek a fenti megkötések, akkor dönthetünk magunk. Érdemes kérdezni a fiataloktól. Ez az alkalom eltér az egyéb ünnepektől, így ne féljünk kikérni az ő véleményüket.

Elsősorban használati tárgyakban gondolkodjunk, és ha kérdezünk, adjunk támpontokat, amelyek mindkét oldalnak segíthetnek, hogy bátran válaszoljanak, válasszanak. A konkrét kérdések segítenek az általunk az ajándékra szánt összeghatár megtartásában is. Például, ha felajánljuk, hogy válasszanak egy citromprés, melegszendvics készítő, turmixgép, húsdaráló közül, akkor biztosan nem azt a választ fogjuk kapni, hogy egy takarítógépet szeretne a pár, amely az előzőeknél lényegesen drágább. Ráadásul ők sem jönnek zavarba attól, mégis mi lehet a helyes válasz a “Mit szeretnétek, mire van szükségetek?” kérdésre.

Természetesen az ajándék értéke függ attól, hogy milyen a kapcsolat az ajándékozó és az ifjú pár között. A rokonok és közeli barátok általában nagyobb értékű nászajándékot adnak, mint a távolabbi rokonok, ismerősök.

A barátok kiegészíthetik a használati tárgy ajándékot személyes üzenetet közvetítő apróságokkal is. Így a nászajándék adás kötelezettsége emlékekkel telik meg.
Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.