Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Munkahelyi ajándékozás

Az ajándékozás még a családon belül is okozhat fejtörést, így nem csoda, ha úgy érezzük, gondban vagyunk, amikor a főnökünket, munkatársunkat ajándékozzuk meg.
Tetszik? Oszd meg!

munkahelyi ajándékozás

Nézzünk néhány dolgot, amire érdemes odafigyelni a munkahelyi ajándékozások alkalmával.

Először is, tartsuk szem előtt, hogy milyen alkalomból történik az ajándékozás, illetve arra, hogy vannak e már kialakult szokások.

Ha olyan munkaközösségbe cseppenünk, ahol már hagyománya van az ajándékozásnak, ezt nem illik megváltoztatni. Persze, ha már évek óta dolgozunk az adott munkahelyen, akkor lehetnek kezdeményezéseink, de eleinte semmiképpen sem. Kövessük a bevett hagyományokat. Így sem az ünnepeltet, sem magunkat nem hozzuk kellemetlen helyzetbe.

A munkahelyen nem szokás születésnapot, házassági évfordulót ünnepelni. Ezeket igyekezzünk elkerülni.

A munkahelyen a névnapokat, illetve a munkához kapcsolódó évfordulókat, a munkához kapcsolódó eseményeket illik megünnepelni.

A legideálisabb ajándékozás munkahelyen a közös ajándékozás. Ez érvényes a vezetőinkre, illetve a munkatársainkra is. A közös ajándék nem okozhat kellemetlen félreértéseket.

A közös ajándékot az ünnepelt közvetlenül az átadónak köszöni meg, majd a kollégák felé is jelzi a köszönetet.

A munkahelyen ünnepelt névnap alkalmával jelképes, és nem túl személyes ajándékot illik adni. Egy doboz bonbont,  saját sütésű süteményt, gyümölcscsokrot, irodai felszerelési tárgyat, irodai dísztárgyat.

A munkahelyi évforduló sem tér el nagyon a névnap ünneplésétől, mindössze annyiban, hogy ha egy nagyobb évszámot ünneplünk, akkor az ajándék értéke megnövekszik. Ám itt is fennáll a túlzottan személyes jelleg elkerülésének törvénye.

Karácsony, Mikulás, Húsvét alkalmával meglepheted magad is a kollégáidat. Ilyenkor a legjobb, ha édességgel teszed ezt. Ha egyenként ajándékozol, akkor ügyelj arra, nehogy valakit kihagyj, mert ez akkor is sértődéshez vezet, ha véletlenről van szó. Inkább süss egy nagy tálca sütit, amit egyszerre kínálsz fel mindenkinek.

Tiltólista:

Ha mienk az ajándék vásárlás feladata, akkor ügyeljünk arra, hogy a csapat nevében vásároljunk. Óvakodjunk a lakásba hazavihető dísztárgyaktól, ékszertől,  ruházati tárgyaktól, mert ezek nagyon személyesek, illetve kellemetlen lehet a megajándékozottnak is az ajándék átvétele. Soha ne hozzuk magunkat, és az ünnepeltet kínos helyzetbe.

Az italtól, mint ajándéktól, tartózkodj a munkahelyeden, mert munkahelyre nem is szabad bevinni a legtöbb helyen, másrészt nem tudhatod, hogy a kollégád hogy viszonyul az italokhoz.

Kerüljük a beszédes, üzenet jellegű ajándékokat. Egy munkahelyi ünneplés nem arra való, hogy a hibákra, vagy valamilyen közös élményre emlékeztessük az ünnepeltet.

A főnöknek soha ne vegyünk külön ajándékot. Bármennyire jóban vagyunk vele, ez mindig rosszul néz ki kívülről. Hízelgésnek, talpnyalásnak tűnik a többiek szemében, ráadásul kellemetlen lehet a főnöknek is. Ha annyira jó a kapcsolatunk, akkor intézzük munkahelyen kívül a személyes ajándékozást, a munkahelyen belül pedig csapatban ajándékozzunk.

A személyes ajándékozást a kollégákkal is a munkahelyen kívül tedd. Ha például néhányan alkottok egy szorosabb közösséget, és ti már ünneplitek a személyes ünnepeket, akkor az már nem az irodára, munkahelyre tartozik.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.