Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Még néhány illemszabály az ajándékozásról

Az ajándék a kedveskedés, a figyelem és sokszor a szeretet kifejező eszköze. Ezért fontos, hogy ne vegyük félvállról.
Tetszik? Oszd meg!

Még néhány illemszabály az ajándékozásról

Mindig alaposan gondoljuk át, mivel lepjük meg a másikat, és azt is, hogy fogadjuk az ajándékokat. A felületesen, gondolkodás nélkül, ötletszerűen választott ajándék gyakran az ellenkező hatást éri el.

Az ajándék mindig legyen az ajándékozottra „szabott”. Érezze, hogy rá gondoltunk a vásárlás, vagy az ajándékkészítés közben. Így okozhatjuk a legnagyobb örömet a meglepetésünkkel.

Soha ne vegyünk mindenkinek ugyanazt, és pláne ne adjunk ilyen ajándékot egyszerre oda mindenkinek, például karácsonykor, mikor összegyűlik a család. Ezzel ugyanis leértékeljük a saját ajándékunkat, és sem a megajándékozottak, sem az ajándékozó nem lesz boldog.

Persze adódhat olyan eset, mikor mindenkinek saját készítésű édességet, vagy ünnepi díszt ajándékozunk. Ilyenkor az ajándék csomagolással, néhány egyéni üzenettel mégis személyessé tehető az ajándék, és máris más lesz a jelentése a megajándékozott számára.

Az ajándékot illik szívesen fogadni és megköszönni. Akkor is találjunk alkalmat arra, hogy megköszönjük, ha nem személyesen adták át. Az ajándékot csak akkor utasítsuk vissza, ha az illemszabályokba ütközik. Például extrém nagy az értéke, vagy lekenyerezés a célja. Ezen esetekben nyugodt szívvel utasítsuk vissza, de mindig adjunk érthető magyarázatot a tettünkre.

A kapott ajándékra soha ne tegyünk becsmérlő megjegyzést, és igyekezzünk ezt minél előbb megtanítani a gyermekeinknek is! Így sok kínos pillanatot elkerülhetünk.


Az ajándékot mindig ki kell csomagolni az ajándékozó jelenlétében! A becsomagolt ajándékot nem illik félretenni.

Virágot, édességet, könyvet bárkinek, bármikor adhatunk, még alkalom sem kell hozzá, feltéve, ha biztosan tudjuk, hogy hány szál, és milyen virágot illik adni, vagy éppen nem fogyókúrázik az, akinek csokit ajándékozunk.

Az ajándékba kapott vágott virágot azonnal tegyük vízbe!

Családon belül bármikor, és bármit lehet ajándékozni, ami örömöt okoz. A személyes kapcsolatok, családi szokások, értékrendszerek felülírják az ajándékozás törvényeit.

Használt tárgyat nem illik ajándékba adni, kivétel persze a műtárgyak, antik porcelánok, antikvár könyvek.

Nagyon ügyeljünk arra, hogy az ajándékon soha ne maradjon rajta az árcédula, vagy a blokk.

A körítés gyakran fontosabb, mint maga a tárgy. Nagyon fontos, hogy az ajándékokat mindig szépen csomagoljuk be. A szép csomagolás fokozza a meglepetés erejét, és a megajándékozott még értékesebbnek érzi magát tőle.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.