Kézzel készített ajándékok

Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.
Tetszik? Oszd meg!

A kézzel készített ajándék értéke soha nem határozható meg a klasszikus fizetési nemmel, mert egyedi értéke van. Éppen ezt szeretjük az saját alkotásokban, akár művészi, akár kedvtelő által készített darab.

A magunk által készített ajándékokban ott a törődés, a figyelem. Éppen ezért, azok, akik kézi készítésű ajándékot kapnak karácsonyra, születésnapra, névnapra, vagy bármely más személyes ünnepükre, esetleg csak úgy a hétköznapokban, szerencsésnek mondhatják magukat. Hiszen ezek a kisebb, nagyobb meglepetések igazán a megajándékozottnak szólnak, az ő tetszését, elismerését keresik, kívánják, az ő ízlését, színvilágát, igényeit tartják szem előtt.

Kreativitás mindenkiben van, a millió féle technika pedig, ami alkotásra serkent, bárki számára elérhető kézügyességétől, alkotó kedvétől, bátorságától függően.

A kézzel készített ajándékok között bizony nincs két egyforma darab, és ez még különlegesebbé teszi minden alkotó munkáját.

Gondoljunk csak a kis kezdő alkotók első rajzaira, amivel meglepik a szülőket, nagyszülőket, ismerősöket. Aztán ahogy fejlődik a kéz finommozgása, ahogy tágul a világ, minden kis alkotóból mester válhat egy egy területen.

Ha a konyhában vagy otthon, készíts sütemény ajándékcsomagokat szép, ünnepi csomagolásban.

Ha a papírral bánsz ügyesen, akkor formázz abból figurákat.

A kötés, horgolás ismerői készíthetnek alkalomhoz illő ruhadarabokat, vagy apró díszeket, kiegészítőket.

A szalvéta technikával bármilyen tárgyat felújíthatsz, izgalmassá, érdekessé tehetsz.

Gyöngyökből, kövekből ékszereket, ruhadíszeket készíthetsz.

A sógyurma, vagy a süthető gyurma ezerféle formázása önállő ajándékok készítésére, és díszítésre is alkalmas.

Üveg, és kerámiafestékkel vázákat, poharakat feliratozhatsz, vagy akár képeket készíthetsz.

Sorolhatnám a sokféle módszert, amelyeken belül a stílusok is csak rajtad állnak.

Ha ötleteket szeretnél kapni, akkor nézz be az AjándékKatalógus Milyen alkalomra menüpontjába. Itt több száz kézzel készített ajándék ötlet közül válogathatsz, és meríthetsz ötletet a saját alkotásaid elkészítéséhez.

Tetszik? Oszd meg!

Ajándékozásról

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Ma már a kert nem csak arról szól, hogy ültessünk bele néhány haszonnövényt, vagy néhány bokrot, fát. A kert, balkon épp...
Ezek a tárgyak szükségesek, és elengedhetetlenek egy irodai munka folyamatában, mégis örömet okozhatnak a dolgozóknak, v...
Az okostelefonok olyan személyes tárgyakká váltak, amelyek szerves részei az életünknek. Hát még azok számára, akik külö...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...

Ajándékozásról

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A gyerekek nem csak június első napján érdemlik meg az ünneplést. Mégis, ez a nap kifejezetten értük, a Föld minden gyermekéért van.
A Húsvét első, és legfontosabb ajándéka a tojás minden formában. Festve, hímezve, önmagában, vagy csomagolva, csokiból, cukorból.
Valentin nap, vagy Bálint nap a szerelmesek napja. Ezen a napon meglepik egymást a szerelmesek, titkos üzeneteket küldenek…
A ballagás emlékére történő ajándékozás az általános iskola végével kezdődik el. Érinti a közvetlen családot, a közeli rokonokat, és a barátokat.
A karácsony a szeretet, és a kis Jézus születésének az ünnepe. Tartsuk ezt tiszteletben, és a figyelmességünkkel, ne a pénzzel lepjük meg a családunkat, barátainkat.
Mikulás napján megajándékoz mindenkit a piros ruhás, kedves, pozsgás arcú, nagy szakállú, és mindenekelőtt jóságos legenda.
Az adventi naptár a várakozást fokozza, az ünnepekre való készülődés hangulatát egyre intenzívebbé teszi.
Vendégségbe menni, és vendégeket fogadni a legtöbb ember természetes vágya, hiszen társas lények vagyunk.
Mindenki szeret alkotni, létrehozni valami szépet, és akár saját felhasználásra, akár ajándékként megmutatni azt a környezetének. A kézzel készített ajándékban benne van maga az alkotó.